14 квітня, 2017

Маємо надію на підтримку від США

Збройна аґресія Російської Федерації проти України розпочалась 20 лютого 2014 року, коли всупереч її міжнародно-правовим зобов’язанням були встановлені перші випадки порушення російським військом державного кордону України. Тепер протистояння на сході України – це конфлікт двох світів, який, на жаль, розгортається на території нашої держави. Росія вже порушила понад 300 міжнародних конвенцій, угод і договорів та не отримала не те що покарання, а навіть рішучого осуду з боку міжнародного співтовариства.

Насправді йдеться про виклик Володимира Путіна всій системі міжнародних відносин, яка склалася після Другої світової війни. Анексією Криму В. Путін підірвав існуючу систему міжнародного права, яка формувалася протягом довгих десятиліть. Саме тому принциповим питанням для міжнародної спільноті є повернення Росії в цивілізовані рамки співіснування з рештою держав світу.

Потрібно вже припинити порожні розмови про патріотизм, які лунають, зокрема з трибуни Верховної Ради. Слід нарешті чітко стати на позиції, що це війна Росії проти України, ухвалити закон про окуповані території. Необхідно терміново запроваджувати нові, більш потужні економічні санкції проти Росії‚ які повинні бути максимально жорсткими та включати припинення будь-яких торговельних відносин з Росією, арешт всіх фінансових рахунків чи інвестицій в нерухомість, що належать Росії та її підприємствам на території інших держав.

У Росії намагаються знайти спосіб обійти санкції, орієнтуючись на країни, які виступають за більш м’який підхід. Вона розгорнула широку кампанію в країнах Евросоюзу щодо пропаґування ідеї неефективности обмежувальних заходів, а з посиленням впливу проросійських політичних сил у Франції, Італії, Австрії, Чехії, Словаччині, Греції, Угорщині, Болгарії уже відбуваються дискусії щодо поступового зняття економічних санкцій з Москви.

Проте, не всі провідники держав розглядають питання співпраці чи примирення з аґресором. Так, колишній прем’єр-міністер Швеції Карл Більдт застеріг Захід від зняття з Росії санкцій, запроваджених за її аґресію в Україні. Американський сенатор-демократ Шерод Бравн зазначив, що українці та весь світ розуміють, яку загрозу становить російська аґресія. І Президент США Дональд Трамп, формуючи політику щодо Росії, зобов’язаний працювати з Конґресом, який добре знає своїх ворогів та їхню поведінку. Адже саме США є певним провідником в питанні вреґулювання світової злагоди і саме США значною мірою впливають на позицію Еврозоюзу, тому при продовженні спільних скоординованих дій Вашінґтону і країн Евросоюзу результату буде досягнуто.

Рівне

Коментарі закриті.