21 липня, 2016

Марки України 2016 року

Альтанка на острові Хортиця.

Поштові марки України 2016 року передають її сучасний стан: Україна воює, але й квітне у своїй красі. Про бойову техніку розповідають марки, на яких зображені танк „Оплот“, бронетранспортер „Дозор-Б“ і фреґат „Гетьман Сагайдачний“.

„Оплот“ – сучасний український основний бойовий танк, розроблений Харківським конструкторським бюро машинобудування. Головний конструктор машини – Михайло Борисюк. За своїми характеристиками є одним з найкращих танків у світі, за більшістю показників він переважає основні бойові танки армії Росії та США.

 

Альтанка на острові Хортиця.

Альтанка на острові Хортиця.

„Дозор-Б“ створений Харківським конструкторським бюро машинобудування як багатоцільовий захищений транспортний засіб для транспортування особового складу, зброї та військового обладнання вагою до двох тон. Виготовляється у Харкові, Києві та Львові.

Фреґат „Гетьман Сагайдачний“ був закладений 5 жовтня 1990 року в Керчі як сторожовий корабель „Кіров“ на замовлення морських частин прикордонних військ КҐБ СРСР. Був восьмим кораблем цієї серії. Спущений на воду 29 березня 1992 року. В червні того ж року уряд України прийняв рішення про добудову корабля для Військово-морських сил, йому було присвоєне ім’я на честь гетьмана реєстрового козацтва i Війська Запорозького Петра Конашевича-Сагайдачного. 1 березня 2014 року командир фреґата Роман П’ятницький відмовився виконувати в Криму злочинні накази російського окупаційного командування і весь склад залишився вірним присязі та народові України.

Залізничний двірець Ужгород на марці.

Залізничний двірець Ужгород на марці.

З нових марок про красу України побачили світ мініятюри на честь Хортиці та Ужгорода. Хортиця – найбільший острів на Дніпрі, розташований у районі Запоріжжя. Унікальний природний та історичний комплекс, одне з семи чудес України.

Залізничний двірець Ужгород має давню історію. Станцію було відкрито у 1872 році на залізниці Ужгород-Чоп, коли Ужгород отримав сполучення із Віднем та Будапештом. У 2004 році здійснено реконструкцію залізничного двірця.

Коментарі закриті.