3 листопада, 2016

„Лісові Чорти“ провели раду на пластовій оселі в Онтаріо

Учасники ради пластового куреня „Лісові Чорти“ на пластовій оселі в Ґрафтоні, Онтаріо.

ҐРАФТОН, Онтаріо. – 24-25 вересня на пластовій оселі відбулася чергова рада пластового куреня „Лісові Чорти“. На наради з’їхалось близько 60 членів молодшого і старшого куренів з осередків Торонто, Монреаль, Ню-Йорк, Чикаґо, Дітройт, Клівленд, Бостон, Філядельфія, Вашінґтон, Лос-Анджелес і Львів.

Курінь „Лісові Чорти“ створився в Карпатах 1922 року і сьогодні має приблизно 275 членів по цілому світі – в Україні, Австралії, Арґентині, країнах Европи, в США і Канаді. Завданням „Лісових Чортів“ є праця з молоддю, щоб виховати свідомих провідників для української громади в діяспорі і Україні.

На раді пластуни обмінялися новинами свого життя, обговорили питання пластової діяльности, заслухали звіти уступаючого проводу, накреслили нові спільні дії та обрали наступних провідників молодшого і старшого куренів.

Під час нарад провід куреня представив цікаву статистику про активність членів в пластовому, громадському і професійному житті. Присвячено особливу увагу проведенню прогулянок для юнацтва в ділянках скелелазіння, каякарства та екології. Також обговорено справу помочі воякам на східній Україні.

Після цілоденних дискусій пластуни вирушили на традиційну ватру, де відбулося надання курінних відзначень і підвищень, а також прийняття нових членів. Ватра продовжувалася майже до ранку з веселими розповідями під звуки пластових пісень.

25 вересня представлено програму діяльности на наступних два роки, прийнято резолюції та обрано нову команду. До проводу старшого куреня увійшли Евген Дувалко (курінний), Роман Мушка, Володимир П’ясецький і Михайло Ґадач. До проводу молодшого куреня обрані Ілля Микитин (курінний), Адріян Подпірка, Данило Степчук і Віктор Подпірка.

Коментарі закриті.