24 лютого, 2017

Лікарі вчилися надавати першу допомогу

Учасники навчання у Запорізькій медичній академії післядипломної освіти.

ЗАПОРІЖЖЯ. – Курс „Підтримка життя під час травми”, що тривав з 24 по 29 січня на базі Запорізької медичної академії післядипломної освіти, мав на меті підвищити якість медичної допомоги в ситуації високого ризику через навчання лікарів відповідно до найкращих світових практик роботи з травмою.

Навчати запорізький лікарів приїхала команда досвідчених інструкторів організації „Захист патріотів“ – троє українських лікарів та четверо закордонних колеґ. Це лікарі та парамедики, які мають багаторічний досвід служби в армії та практики в медичних установах Великобританії та США.

Еліна Зимненко, анестезіолог за фахом, сказала: „Курс показав‚ як треба діяти, а як не треба. Більше б таких лекцій!“.

Військовий хірург-травматолог з США Блейк Вандерлан зазначив: „Всі інструктори в Америці пройшли той самий курс та ще тренінґи, що вищі за рівнем підготовки. Курс надає первинні навички. Найвищий рівень програми — це рівень катастрофи. Такі умови ми створюємо нашим студентам під час складання іспитів”.

Ролі „поранених”, виконали студенти Запорізького державного медичного університету. Розповів студент-актор Дмитро Тимофієв: „Перед нами стояло  вельми цікаве завдання. Ми мали грати ролю „поранених“  різної важкости – від звичайної істерії до перелому основи черепа та відкритих переломів кінцівок“.

Інструктор курсу Олесь Гаращук пояснив: „Цей курс розрахований безпосередньо на тих лікарів, які стикаються з травмою у приймальних відділеннях своїх лікарень. Ми даємо їм певні нові підходи до роботи із травмованими пацієнтами“.

Учасниця курсу Наталія Луценко, за спеціальністю акушер-гінеколог‚ відмітила роботу інструкторів, їхню уважність і відкритість, повну відданість процесові навчання, а також високоякісну роботу перекладачів, що значно покращила комунікацію між лекторами та учасниками.

 

Коментарі закриті.