10 березня, 2017

Львівська політехніка святкує 200-ліття

ЛЬВІВ. – 7 грудня 2016 року розпочалися заходи з урочистого відзначення 200-ліття Національного університету „Львівська політехніка“‚ найдавнішого технічного університету України і одного з найстаріших технічних університетів Европи.

В Українському греко-католицькому соборі св. Юра відбувся Подячний Молебень за Львівську політехніку. Була присутня велика група працівників університету, ректор Юрій Бобало, а з почесних гостей – президент Світового Конґресу Українців Евген Чолій. Владика Венедикт вручив Ю. Бобалеві нагороду УГКЦ – медалю св. Юрія.

У головному корпусі Львівської політехніки для гостей проводили тематичні екскурсії, зокрема показали історичну актову залю, ґалерію портретів ректорів, видатних науковців-політехніків.

Відбулося урочисте відкриття пам’ятної таблиці на честь фундатора Цісарсько-королівської реальної школи Франца І. Право відкрити таблицю було надане проф. Ю. Бобалеві та одному з авторів проєкту, директорові Інституту архітектури проф. Богданові Черкесові. Таблицю освятили університетські капеляни оо. Юрій Остапюк і Тарас Жеплинський.

У театрі опери і балету ім. Соломії Крушельницької відбулася урочиста академія. Були зачитані привітання від президента і Прем’єр-міністра України.

8 грудня 2016 року відбулася Міжнародна наукова конференція „Науковці та випускники Львівської політехніки у світовій науці та культурі, міжнародній політиці та економіці“ і урочисті збори та святковий концерт, присвячені 200-річчю Львівської політехніки.

Коментарі закриті.