18 листопада, 2016

КУК підтримав участь України в „Invictus Games“

КИЇВ. – Голова організаційного комітету Конґресу Українців Канади (КУК) „Invictus Games“ Рената Роман і член Дорадчої ради КУК Богдан Купич зустрілися з українськими посадовими особами 2 жовтня та обговорили участь України в Invictus Games, які відбудуться у Торонто 24-30 вересня 2017 року. 550 учасників з 17 країн братимуть участь у цих міжнародних спортивних змаганнях поранених, хворих, травмованих військовослужбовців та ветеранів. Започатковані принцом Гері перші „Invictus Games“ відбулися у Лондоні в 2014 році, в яких змагалися понад 450 суперників з 13 країн світу.

Сьогодні Україна обороняється проти активного вторгнення та щоденного конфлікту, спричиненого Росією, і за попередні два з половиною роки втратила майже 10 тис. вбитих та понад 20 тис. поранених у цій війні.

На засіданні заступник Міністра молоді та спорту з питань европейської інтеґрації Микола Мовчан поділився плянами міністерства щодо підготування української команди на „Invictus Games“. Учасники зустрічі обговорили наступні кроки, в тому числі заявки зацікавлених атлетів, вибір складу команди, тренування і як КУК може підтримати ці зусилля в Канаді і Україні.

„Ми надзвичайно задоволені, що Україну запросили взяти участь наступного року в „Invictus Games“. Відвага та витривалий дух українських чоловіків та жінок у військовій формі є справжнім надхненням для усіх нас‚ – заявила Р. Роман. – Це буде надзвичайною нагодою для українських поранених вояків продемонструвати свою відвагу на престижній міжнародній події. Конґрес Українців Канади разом із Світовим Конґресом Українців та Канадсько-Українською Фундацією та всіма складовими організаціями і тисячами добровольців будуть активно підтримувати українську команду на „Invictus Games“.

 

Коментарі закриті.