28 квітня, 2017

Кредитова Спілка “Самопоміч” провела збори у Чикаґо і Випані

Президія зборів у Чикаґо. Доповідає Віктор Войтихів.

ЧИКАҐО. – 66-ті річні загальні збори Українсько-Американської Федеральної Кредитової Спілки „Самопоміч” відбулися 26 березня в головному бюрі Kредитівки в Чикаґо й одночасно в Українському Американському Культурному Центрі Ню-Джерзі у Випані, де міститься філія Кредитівки.

Віце-президент дирекції Ігор Ляшок відкрив збори cхідніх філій кредитівки та розповів, як злука кредитівки в Нюарку із кредитівкою в Чикаґо позитивно вплинула на громаду в цілому. Настоятель церкви св. Івана Хрестителя у Випані о. Степан Білик прочитав молитву.

Президент Установи і Виконавчий Директор Богдан Ватраль.

Президент Установи і Виконавчий Директор Богдан Ватраль.

Вiдеoтрансляцiя мiж збoрами у Чикаґo та Випанi розпочалася о 2-ій год., коли на залю в Чикаґо увійшли ветерани з прапорами і пролунали гимни США та України. Опісля президент Дирекції д-р Михайло Р. Кос офіційно відкрив збори, вітаючи всіх присутніх. Отець Ярослав Мендюк з Української католицької парафії Непорочного Зачаття Пречистої Діви Марії в Палатайні, Ілиной, прочитав молитву та побажав присутнім успіху в нарадах.

Секретар Дирекції Віктор Войтихів прочитав протокол з минулорічних загальних зборів. Першим звітував президент Дирекції М. Кос, який зазначив, що Федеральна резервна система поступово підніматиме відсоткові ставки, внаслідок чого кредитні картки та позики стануть дорожчими.

Президент установи і виконавчий директор Богдан Ватраль доповів про звітний рік та нагадав, що добродійність датків, не забуваючи про те, що ця добродійність залежить від членів і майбутнє Кредитівки – у їхніх руках.

Уляна Гриневич прочитала звіт Кредитового комітету, який перевіряє та ухвалює надання позики членам „Самопомочі“. За працю Контрольної комісії звітував Богдан Вруський.

Після уділення абсолюторії уступаючій управі Андрій Коломиєць прочитав звіт Номінаційної комісії. Запропонований список членів до Ради Директорів: Христина Козій, Олег Караван і В. Войтихів одноголосно утверджено.

Члени Дорадчого комітету і управителі філій на зборах у Випані (зліва): Михайло Шпигульський, Андрій Гречак, Михайло Дзіман, Ігор Ляшок, Дарія Твардовська-Винцент, Ольга Ільницька, Ірена Агне, Михайло Козюпа, Орест Цяпка.

Члени Дорадчого комітету і управителі філій на зборах у Випані (зліва): Михайло Шпигульський, Андрій Гречак, Михайло Дзіман, Ігор Ляшок, Дарія Твардовська-Винцент, Ольга Ільницька, Ірена Агне, Михайло Козюпа, Орест Цяпка.

Директор Катедральної школи св. Миколая Анна Сиріллі привітала збори та від імени студентів, їхніх батьків та працівників школи подякувала установі за 65-літню підтримку. Школа цього року святкує своє 80-ліття і за цей час декілька поколінь вихованців стали студентами вищих шкіл й отримали від „Самопомочі” стипендії на дальше навчання. З вітаннями і подяками виступили о. Микола Бурядник від імени Української католицької парафії св. Йосифа Обручника, Марта Фаріон від імени Києво-Могилянської Фундації та від Українського Конґресового Комітету Америки (відділ Ілиной).

Віце-президент Дирекції та заступник голови Фундації „Самопоміч” О. Караван доповів про працю Фундації та висловив сподівання, що у 2017 році і надалі громада ще більше користатиметься з виділених для Фундації „Самопоміч” фондів.

Управу Кредитової спілки обрано в такому складі: М. Р. Кос – президент Дирекції, Б. Ватраль – виконавчий директор і президент установи, Ореста Фединяк, Ігор і О. Каравани – віце-президенти Дирекції, В. Войтихів – віце-президент і секретар Дирекції, Христина Козій, Іван Огаренко і Роман Яцковський – члени Дирекції, Іван Павлик – почесний член Дирекції.

На інтернет-сторінці www.selfreliance.com поміщені фотографії і відеорепортаж з загальних зборів Кредитової спілки та річний звіт за 2016 рік, а також звіти за попередні роки й історію установи. Найновіші інформації „Самопоміч” поміщує на своїй сторінці у соціяльній мережі Facebook.

 

Коментарі закриті.