3 лютого, 2017

Краєвиди Чернігова показали в Ізраїлі

Володимир Наталушко

БАТ-ЯМА, Ізраїль. – 5 грудня 2016 року в Українському культурному центрі Ізраїля відкрили виставку робіт українського художника з Чернігова Володимира Наталушка „Природа і квіти України“. Її організувала ізраїльська філія Інституту Ліґи культури і соціяльної співдружности при Одеському будинку-музею Миколи Реріха з підтримкою Посольства України в Ізраїлі.

В. Наталушко народився в Чернігові, де живе, працює, продовжує удосконалювати свою майстерність. Перша персональна виставка відбулася в художньому музеї Чернігова, а потім їх було 10 у Франції, Німеччини, США, Польщі, Норвегії.

Виставка в Ізраїлі викликала особливе зацікавлення української громади. Розповіла директор будинку-музею М. Реріха в Одесі Олена Петренко: „З полотен Володимира Наталушка доносяться не лише пахощі квітів і дзюрчання річок, шелест листя і спів птахів, але і дзвін храмів і церков. Цю експозицію талановитий майстер пензля приурочив до Дня пам’яток історії та культури. Без пам’яті про минуле немає майбутнього у країни“.

Володимир Наталушко. „Вуличка“.

Володимир Наталушко. „Вуличка“.

У 2008 році В. Наталушко став членом Спілки художників України, його роботи зберігаються в приватних колекціях ряду країн. Нині мистець передає свою майстерність учням у художній школі і намагається донести кожному з них головне правило будь-якої творчости: талант дає тільки початок, а всі інші досягнення створюються наполегливою працею та самовдосконаленням. Учні майстра Катерина Тютькало, Євгеній Шень, Софія Волокітіна тепер й самі запрошують учителя на персональні виставки.

Коментарі закриті.