12 травня, 2016

Крайова Управа СУМ провела пленум

Учасники пленуму Крайової Управи Спілки Української Молоді (СУМ) в Америці. (Фото: Вікторія Кавка)

ПАРМА‚ Огайо. – 5-6 березня відбувся пленум Крайової Управи Спілки Української Молоді (СУМ) в Америці, на який прибули представники з осередків Чикаґо, Палатайн, Ню-Йорк, Пасейк, Йонкерс, Гартфорд, Клівленд, Філядельфія, Стемфорд, Бофало, Джерзі-Ситі, Ґошен та Ірвінґтон. Згідно з статутом СУМ в Америці між крайовими з’їздами, що відбуваються кожні три роки, скликається Крайовий пленум, на якому представники Крайової Управи звітують за роботу впродовж звітнього періоду.

Відкрив пленум голова Крайової Управи Юрій Микитин хвилиною мовчанки у пам’ять сумівців, які відійшли у вічність. Згодом сумівським гимном „Вгору прапори” розпочався робочий день.

Багато цікавих та різноманітних подій відбулось у житті сумівської родини, про що і звітував Ю. Микитин. А саме про відкриття нового Відділу „Маріюполь” при Осередку ім. Миколи Павлушкова в Чикаґо‚ вшанування героїв Крут‚ яке стало традицією для молоді‚ про участь у благодійній акції „Теплом зігріємо серця”, яку організувала Світова Управа СУМ для допомоги дітям військових, які перебувають на війні, або загинули‚ обороняючи Україну. Було зібрано та відправлено українським дітям 1,500 подарунків від св. Миколая. Mинулого року також була проведена збірка на підтримку благодійного табору в Україні для дітей-переселенців зі сходу України.

Кожного року навесні у Вашінґтоні відбувається Провідницький семінар у Посольстві України в США, у якому беруть участь юнаки та юначки з різних осередків. Для юначок, яким виповнилося 16 років, влаштували Баль Деб’ютанток – величаве свято для учасниць, батькiв і всієї української громади.

Ще одне свято – Bсеамерикан-ський юнацький Злет, в якому в останніх роках бере участь і юнацтво з Kанади при загальній чисельності до 500 учасників.

Таборують сумівці на чотирьох оселях терену, їдуть і в Україну, а саме за спеціяльно створеною програмою обміну між Україною та США, що є надзвичайною нагодою для здобуття сумівського і життєвого досвіду та можливості зробити внесок на благо України.

Закриється літній сумівський сезон Маніфестаційним Здвигом на Оселі в Еленвілі, Ню-Йорк‚ де‚ крім маршу Осередків, відбудуться різні культурно-спортивні заходи.

Щоб краще сплянувати свою діяльність збиралися провідники СУМ на сесійних нарадах. Обговорювали як покращити виховні програми, зробити їх більш цікавими для юнацтва та як підвищити кваліфікацію виховників. Жвавими були дискусії дружинників, де увага була приділена діяльності дружинників по стягах, а саме створенню дружинницьких булав.

6 березня відбулись Богослуження у Соборі св. свщм. Йосафата у Пармі‚ де о. Богдан Барицький привітав гостей та благословив для успішних нарад та подальшої праці під гаслом „Бог і Україна”.

Пленум зосередився на плянуванні наступного Світового Конґресу СУМ, який відбудеться в червні у Випані, Ню-Джерзі. Були обговорені пропозиції змін до Статуту СУМ, а також вибрано делеґатів від Крайової Управи.

Під час пленуму делеґати спілкувалися у неформальному колі, де можна було краще запізнати своїх друзів, поділитись своїм власним досвідом та, дуже часто, знайти вирішення деяких питань. Відбувся перегляд фільму „I am a Ukrainian”, події якого не залишили нікого байдужими.

Коментарі закриті.