8 березня, 2016

Концерт „Опера пополудні” слухали в УІММ

На концерті зустрілися (зліва):  д-р Павло Надзікевич, Стефан Шкафаровський, Марта Залізняк-Держко, Орест Гриневич, Мотря Мельник, Орися Коссак-Кардосо, Михайло Голіян, Джефрі Панко. (Фото: Ляля Кучма)

ЧИКАҐО. – Українська громада разом з членами та друзями Українського Інституту Модерного Мистецтва мали нагоду почути твори-перлини клясичної вокальної музики 21 лютого під час концерту „Опера пополудні“. Виконавці – бас Стефан Шкафаровський та сопрано Марта Залізняк-Держко, хоч мають за собою дещо відмінні вокальні школи, проте чудово доповнювали одне одного вибраними творами і стилем виконання. Сильна, виразна гра піяніста Джефрі Панка створювала надійний інструментальний супровід до співу солістів.

Виконавців представив професор і дириґент Михайло Голіян, який є головою музичного комітету інституту. Він оголосив, що концерт присвячено новітнім героям України, що віддали своє життя за свободу два роки тому на Майдані, а також у теперішній війні з російськими загарбниками.

Були виконані твори українських композиторів на слова відомих поетів.

Сильно і поважно прозвучали історичні думи Миколи Фоменка, Григорія Китастого, Ігоря Соневицького та Миколи Лисенка.

Відкриттям для більшости став прекрасний сольоспів М. Лисенка „Реве та стогне“, виконаний С. Шкафаровським радше в героїчному, ніж ліричному ключі. Усіми відтінками оксамиту заграв його голос в улюбленій американській пісні „Old Man River“ композитора Джерома Керна.

Виступу М. Залізняк-Держко публіка очікувала з неприхованим зацікавленням, бо ця молода львів’янка щойно недавно почала свою артистичну біографію на американському континенті. Присутні почули Оксану з „Запорожця за Дунаєм“ і Наталку Полтавку. Після дуету з опери Вольфґанґа Моцарта „Дон Жуан“ ці твори повернули слухачів до українського оперного сольоспіву. Гості попрощалися з публікою під дует М. Лисенка „Коли розлучаються двоє“.

Коли концерт підійшов до завершення, у сусідній виставковій залі вже пахла кава разом з смачним почастунком від ресторану „Шоколад“.

Коментарі закриті.