19 травня, 2016

Конференцію присвятили Липам

Нову книгу представляє Юрій Сиротюк.

КИЇВ. – 22 квітня в столиці відбулися восьмі Липівські читання, організовані Благодійним фондом Івана та Юрія Липів, Центром національного відродження (ЦНВ) та Науково-дослідним інститутом українознавства.

Учасників конференції привітали голова правління ЦНВ Тарас Гребеняк, директор Інституту українознавства Богдан Галайко, редактор часопису „Шлях Перемоги“ Віктор Рог, президент Фонду Галина Дольник.

Дослідники з ряду областей України ділилися своїми думками щодо ролі Ю. та І. Липів в історії, розповідали про нові дослідження біографій цих знаменитих українців.

„Нашу позицію маємо доносити і до Заходу, адже там Росію уявляють як щось єдине, як цілий організм, де живе лише „одін могучій рускій народ“. А між тим, Росія – це десятки поневолених народів, це держави, які мали свою історію, мали самостійність‚ поки їх не завоювала Москва. Тому ми підготували збірник матеріялів „Як нам облаштувати Росію“, який вийшов українською та англійською мовами. А на осінь плянуємо експертне обговорення механізмів інтеґраційних процесів Балто-Чорноморського реґіону“, – наголосив директор Українських студій стратегічних досліджень Юрій Сиротюк.

Після читань буде видано окрему збірку доповідей.

Коментарі закриті.