20 березня, 2016

Конкурсом деклямації відзначили 160-ліття Івана Франка

Члени жюрі та учасники конкурсу. (Фото: Стефан Фартушок)

ФІЛЯДЕЛЬФІЯ. – 160-ліття від дня народження Івана Франка відзначили конкурсом деклямації „Semper tiro“ 5 березня з ініціятиви Центру студій спадщини Патріярха Йосифа Сліпого‚ з підтримкою Релігійного товариства українців-католиків „Свята Софія“ та у співпраці з „Нашою Українською Рідною Школою“. Учні підготували до читання 13 віршів поета. Це були вже п’яті того роду поетичні змагання.

Конкурс відбувся в Українському Освітньо-Культурному Центрі у Дженкінтавні. Міжнародне жюрі, до складу якого увійшли Наталія Білоцерківець, українська поетеса з Києва‚ о. Марко-Ярослав Семеген – президент Товариства „Свята Софія“ в Римі‚ Ольга Костів – директор школи‚ Оксана Крилюк – учителька літератури. Очолив видатний літературознавець, проф. Ла Саль та Пенсильванського університетів академік Леонід Рудницький. Жюрі оцінювало 14 конкурсантів, які змагалися у двох вікових групах.

У висліді в молодшій групі стали переможцями Вікторія Курилець‚ Вікторія Фалендиш та Адріан Кебуз.

В старшій групі відзначені Наталія Бабійчук, Христина Зайшла, Ангеліна Соківка та Анастасія Дяк, яка виконала вірш свого дідуся – Богдана Дяка. Наступні місця посіли Юліана Фартачук та Діана Савчин. Переможцем конкурсу в старшій групі стала Анастасія Блощинська.

Усіх учасників конкурсу було нагороджено дипломами та нагородами Товариства „Свята Софія“‚ а головний спонзор – Центр студій спадщини Патріярха Йосифа Сліпого – надав цінні подарунки лавреатам та переможцям.

До молоді звернувся Л. Рудницький, який зачитав вітального листа від Кардинала Любомира Гузара.

Він зголосив свою участь у змаганнях і продеклямував вірш Івана Франка „Сипле сніг“. Л. Гузара було нагороджено грамотою Почесного учасника за підписами членів жюрі й усіх учасників конкурсу.

 

Коментарі закриті.