1 вересня, 2016

Конвенція демократів відбулася в історичному місті

У залі конвенції Марта Федорів (зліва) і Уляна Мазуркевич.

ФІЛЯДЕЛЬФІЯ. – Великі транспаранти і написи 26 липня вітали 5,000 делеґатів, гостей і представників американської та світової преси та 20 тис. зацікавлених учасників демократичної конвенції. Вибір місця на конвенцію був вдалим і Філядельфія стала господарем цього історичного видовища. 26 липня делеґати конвенції вперше в історії США вибрали президентським кандидатом жінку, матір і політика – Гиларі Родгам Клінтон.

На відкритті Демократичної конвенції присутні захоплювалися красою хореографії. Величезна кількість учасників не завадила армії добровольців забезпечити делеґатів і гостей плякатами в часі цієї чотириденної події: „Разом ми сильніші“, „Мішель“, „Америка“, „Гиларі“, якими учасники вимахували і виголошували гасла, немовби вони самі були елементами хореографічної постановки. Учасники прибували тільки за запрошеннями.

Українці-демократи використали цю нагоду для зустрічей й інтерв’ю з чим-більшою кількістю репортерів, щоб пояснити їм ситуацію в Україні. Марта Федорів, українська демократка з Лігай Велі, Пенсильванія, приєдналася на моє запрошення до спільної місії „Тім-Україна“. Ми зустрічалися з відомими представниками засобів масової інформації. В розмовах з численними репортерами ми запримітили, що вони висловлювали прикре розчарування кандидатурою Доналда Трампа.

Нам було приємно бачити в конвенційній залі численних приятелів України. Було багато сенаторів і конґресменів, що підтримували Україну, і ми висловлювали їм подяку за підтримку України, просили її продовжувати у майбутньому. Особливо це стосувалося генерала Веслі Кларка, колишнього головного командира НАТО, який намагався переконати уряди західніх країн надати Україні летальну зброю. В. Кларк розповів нам про свої численні поїздки в Україну, і про те, що треба озброїти Україну.

Номінація Г. Клінтон – колишнього Державного секретаря США і колишньої першої лейді за Президента Била Клінтона – це історична перемога в боротьбі за права жінки. „Там де немає стель, небо є межею“, – почала своє слово Г. Клинтон. Вона закликала мати довіру в її досвід і вирозуміння. Щодня визначалася важлива тема у нарадах конвенції: в понеділок наголос був зроблений на родини, у вівторок темою була боротьба за дітей і родини, у середу – тема єдности у праці, у четвер – разом ми сильніші. Ці ідеї стали частиною плятформи Демократичної партії.

Коментарі закриті.