19 серпня, 2016

Композитор приїхав з Кривого Рогу

Співачка українського походження Світлана Бендикова. (Фото: Студія „Корчак“)

ТЕЛЬ-АВІВ – В столиці Ізраїля 5 липня відбулася прем’єра опери Михайла Бендикова „Шукайте жінку“ за мотивами арій провідних творів світової оперної клясики, які на різних сценах співала ізраїльська оперна співачка українського походження, володарка кольоратурного сопрано Світлана Бендикова.

Це був іскрометний музичний спектакль про те, як двоє ізраїльтян Моті та Йосі подорожують країнами і континентами в пошуку нареченої для одного з них. В дорозі вони зустрічають багато гарних і розумних жінок, але наречену знаходять, повернувшись на батьківщину, в рідний Ізраїль.

У виставі прозвучали арії та дуети з опер і оперет композиторів Джузепе Верді, Джоакіно Росіні, Жака Офенбаха, Імре Кальмана, Фредерика Лов, Ісаака Дунаєвського, а також музика і пісні М. Бендикова на вірші ізраїльських поетів Ріни Левінзон і Євгена Камінського.

У виставі були зайняті провідні оперні співаки Ізраїля: бас-баритон Анатолій Лайф, баритон Михайло Гайсинський, тенор Михайло Рискин, актори, музиканти місцевих театрів та музичних і хорових колективів.

Прем’єра опери стала підсумком 30-річної творчої діяльности на сценах України, зокрема Кривого Рогу, звідки приїхала родина, та Ізраїля, де за 16 років відбулися сотні концертів в різних залях для вишуканої публіки. Два роки М. Бендиков працював над твором, щоб показати публіці найкращі оперні арії у талановитому виконанні С. Бендикової та її колеґ на сцені. У залі не було вільних місць, публіка аплодувала, дарувала квіти і довго не відпускала артистів.

С. Бендикова, яка того вечора була і Оленою з „Сицилійської вечірні“ Дж. Верді, і Кармен Жоржа Бізе, кружляла Джульєтою у вальсі Шарля Ґуно‚ сказала: „Мені приємно, що я і моя родина, а мені допомагали і сини-музиканти Борис та Семен, які грали в оркестрі, подарували ізраїльській публіці ці хвилини прекрасної музики. Мені приємно, що все те, чого я навчилася в Україні‚ допомагає мені в моїй творчості тут, на Святій землі“.

Пісні М. Бендикова знають і люблять в Ізраїлі, вони звучать зі сцен театрів, на радіо та телебаченні, неодноразово були переможцями міжнародних музичних конкурсів.

Коментарі закриті.