10 березня, 2017

Козаки провели табір і зібрали допомогу 

Козацький капелян о. Василь Циріль (праворуч) з українськими бійцями в Авдіївці.

СМІЛА, Черкаська область. – 26 лютого козацька міжрайонна громадська організація „Холодноярська Січ” (керівник Анатолій Василенко) провела козацький дитячий збір джур з Смілянського і Черкаського районів для вишколу і навчання. Збір проходив на березі ріки Тясмин, на так званій Паланці, де навчають патріотичну молодь і інші громадські організації.

Стріляти молодь навчав сотник молодіжного осередку організації, депутат Смілянської міської ради Володимир Білан, а заступник керівника підрозділу Січі „Берегиня” Людмила Кожушко навчала молодь робити українські народні ляльки-мотанки – символ жіночої мудрости і родинний оберіг. Їх відішлють воїнам на сході України.

До школярів з молитвою і напутнім словом звернувся військовий капелян, протоєрей Української Автокефальної Православної Церкви Михайло Шевчук, який розповів також про свої відвідування зони бойових дій.

У ці дні займалася й інша козацька організація Черкащини „Вільне козацтво Холодного Яру”‚ яка від „Вільного козацтва Австралії”, а також через о. Василя Циріля – козацького капеляна, настоятеля холодноярського храму Петра Кальнишевського отримала фінансову пожертву на допомогу українським воїнам – 1,500 австралійських дол.

27 лютого придбаний на ці і зібрані на Чигиринщині козаками Холодного Яру фонди о. В. Циріль особисто доставив бійцям 72-ої окремої механізованої бриґади, котра обороняє Авдіївку, медикаменти, інструменти для ремонту військової техніки, електричний кабель, мінібронежилети, продукти харчування та багато інших необхідних речей.

Коментарі закриті.