21 квітня, 2017

Книжковий фестиваль об’єднав Україну

Леонід Кононович розповів, як писав новий роман. (Фото: Олександер Вівчарик)

ЧЕРКАСИ. – 7-9 квітня уперше в місті відбувся книжковий фестиваль. Організувала його співзасновниця громадської організації „Книжковий маестро”, викладач катедри видавничої справи, редаґування та теорії інформації Черкаського національного університету ім. Богдана Хмельницького Людмила Фіть.

Фестиваль був безплатним, затишним і цікаво оформленим. Він почався презентаціями для дітей, бібліотекарів, представників освітньої сфери. А далі було знайомство черкащан і гостей міста з провідними українськими видавництвами, прес-конференції, освітні майданчики, на яких проходили лекції дизайнерів, істориків, політологів, громадських діячів‚ а найголовніше – презентації книг сучасних письменників України і можливість придбати їх за нижчими, ніж зазвичай, цінами.

На фестивалі представили свої книги 50 видавництв з Києва, Харкова, Львова, Чернівців і Черкас. Свої презентації з автограф-сесіями запропонували сучасні українські письменники Василь Шкляр, брати Капранови, Леонід Кононович, Ірен Роздобудько, Мирослав Дочинець і багато інших. Серед молодих авторів Назарій Вівчарик виступав на двох майданчиках. Спочатку він представив збірку лавреатів Всеукраїнського конкурсу найкращих творів на сільську та аґрарну тематику ім. Григора Тютюнника‚ у якій надруковано і його повість „Скарб”. Також він представив ще одну свою повість „П’ятеро як один”, яку видало тернопільське видавництво „Мандрівець”. Присутня на презентації заступник директора видавництва Тетяна Ухіна високо оцінила твір.

У фестивалі взяли участь також книготоргівельні фірми. Тільки зі Львова приїхали близько 40 учасників. Відвідали фестиваль близько 7,000 людей‚ здебільшого молодь. Під час благодійної акції вдалося зібрати 155 книжок для дитячого будинку.

Директор львівського видавництва „Кальварія” Петро Мацкевич сказав: „Ми‚ західноукраїнське видавництво‚ видрукували перші твори письменника з Київщини Леоніда Кононовича. Новий його твір надрукувало видавництво з Харкова „Фабула”. Отже, культура об’єднує Україну“.

Коментарі закриті.