23 листопада, 2016

Клопотання про порушення кримінальної справи

15 листопада український громадський діяч Василь Овсієнко надіслав до „Свободи“ вміщену нижче копію листа політика та громадського діяча Левка Лук’яненка до голови Служби Безпеки України Василя Грицака.

В засобах масової інформації 13 листопада з’явилася публікація Лариси Ніцой „Новий скандал у Міносвіти“ про антидержавну діяльність учених Академії педагогічних наук України (АПНУ) та директора департаменту Міністерства освіти й науки України. Перший співучасник злочину – АПНУ – в період збройного конфлікту надав допомогу Росії в проведенні підривної діяльности проти України у формі виготовлення опитувальника учнів 7-11 клясів.

Перше. Опитувальник державна установа АПНУ виготовила не державною мовою, чим порушила п. 1 і 2 статті 10 Конституції України.

Друге. Питальник поширює думку проти незалежности України за приєднання її до Росії.

Третє. Культуру Росії (азіятської країни) й України (европейської країни) називає однаковими, що є аґітацією до об’єднання, тобто повернення України в колоніяльний стан.

Четверте. Прямо закликає до створення однієї держави України з Росією.

П’яте. Питальник поширює думку про розвал України на кілька держав.

У кожному питанні півдесятка варіянтів відповідей, тобто багаторазове повторення антидержавних думок, що є допомогою іншій державі в проведенні підривної діяльности.

Ці дії мають у собі склад злочину, передбаченого ст. 111 Кримінального кодексу України (ККУ) – державна зрада.

Директор департаменту міністерства 24 жовтня, знаючи про антидержавний зміст документу, розіслав його місцевим органам освіти для поширення його змісту. Обставини, що обтяжують вину злочинців: злочин вчинила група осіб (п. 2 ст. 67 ККУ); злочин скоїла група в „умовах воєнного або надзвичайного стану, інших надзвичайних подій“ (п.11 ст.67 ККУ); злочин скоєно „загальнонебезпечним способом“ (п.12 ст. 67 ККУ).

На підставі повище сказаного прошу негайно порушити кримінальну справу, провести розслідування й припинити антидержавну діяльність.

1918 року більшовики спрямували своїх аґітаторів у військові частини УНР. З великої демократичности української влади їм не закрили доступ до українських вояків. Це призвело до розкладу армії і втрати незалежности УНР. Україна повернулася на 70 років у московське колоніяльне рабство. Не повторіть помилку наших дідів!

Коментарі закриті.