19 травня, 2016

Картини повернуть в Італію

Президент Петро Порошенко оглядає італійські картини. (Прес-служба Президента України)

ОДЕСА. – Працівники прикордонної служби військової прокуратури провели успішну операцію з виявлення 17 цінних картин, викрадених 11 листопада 2015 року з міського музею в італійській Вероні. В крадіжці були задіяні брати, один з яких був охоронцем музею.

Злочинці виконували замовлення одного з приватних колекціонерів в Чечні, Росія. Тоді музей втратив твори Якобо Робусті, більш відомого як Тінторето, Пітера-Пауля Рубенса, Пізанелло, Андреа Мантеньї, Якобо Белліні, Джованні-Франческо Карото, Ганса де Йоде і Джованні Беніні.

6 травня поблизу державного кордону з Молдовою, куди злочинці хотіли переправити шедеври, слідчо-оперативна група Одеської области затримала грабіжників. Схованка була обладнана на острові Турунчук у Біляївському районі Одеської области. Слідство також встановило членів транскордонної злочинної групи, серед яких були громадяни України, Молдови та Росії.

7 травня картини оглянули мистецтвознавці й підтвердили, що це ориґінали.

Президент Петро Порошенко 11 травня подякував прикордонникам, які знайшли викрадені у Вероні картини і дав доручення погодити з італійськими партнерами формальності, пов’язані з поверненням картин у Верону.

Коментарі закриті.