24 червня, 2016

Кардинал П’єтро Паролін відвідав УКУ

Зустрілися Кардинал П’єтро Паролін (в центрі) і Владика Борис Ґудзяк (праворуч). (Фото: Олександер Ласкін)

ЛЬВІВ. – Під час офіційної візити до України 18 червня Державний секретар Апостольського Престолу Кардинал П’єтро Паролін відвідав Український Католицький Університет (УКУ) та Львівську духовну семінарію св. Духа Української Греко-Католицької Церкви.

„Папа Франциск підтримує Україну, яка страждає від війни. А присутність Кардинала Пароліна в УКУ є свідченням глибокого розуміння важливости університетів для християнської культури та особливого місця УКУ в сучасному українському суспільстві та навчально-науковому просторі. Ми втішаємося тим, що наріжний камінь нашого університетського містечка, яке ми зараз активно розбудовуємо, 15 років тому благословив св. Папа Іван-Павло ІІ. Коли ми почали його будувати, першу пожертву склав Папа Бенедикт XVI. Він пожертвував на потреби УКУ 100 тис. евро, що йому подарували на день народження. Сьогодні Кардинал Паролін від імени Папи Франциска завітав до нашого університету і передав папське благословення та підтримку. Як українці, як християни, як академічна спільнота ми вдячні Кардиналові Паролінові за візиту, а особливо дякуємо Папі за солідарність, яку він виявляє до нашого народу“, – зазначив президент УКУ Владика Борис Ґудзяк.

Кардинал П. Паролін завітав на філософсько-богословський факультет УКУ, а також зустрівся із семінаристами в семінарії. Він зазначив, що вражений кількістю осіб, які готуються стати духівниками. „Ми не звикли в Католицькій Церкві бачити таку велику кількість кандидатів, які готуються, через молитву, розпізнання, інтелектуальну й душпастирську формацію, до отримання священицького сану в Церкві. Я щиро радий за цю вашу великодушність і готовність служити. Дякую також усім тим, хто займається вашим приготуванням“, – сказав він.

Коментарі закриті.