8 червня, 2016

Капеляни відвідали зону війни

Капеляни зустрілися з воїнами в Луганській області.

КАМ’ЯНЕЦЬ-ПОДІЛЬСЬКИЙ. – 10-22 травня священики Кам’янець-Подільської єпархії Української Греко-Католицької Церкви оо. Віталій Футорський, Юрій Ланик, Роман Зозуля, Ігор Куриба та Андрій Шалай з Тернопільської архиєпархії перебували із духовною місією в зоні бойових дій. Капелянське служіння для українських військових вони провадили в Попасній Луганської области (оо. В. Футорський та І. Куриба), в той час як решта священиків служила в Ново-Айдарі та Старобільську.

На Богослужіння військові приходили добровільно, іноді було до 40 осіб. Близько 15 чоловік приступили до сповіді і причастя. Військові були з з Хмельницької, Чернівецької, Тернопільської та Львівської областей.

Військові, знаючи про приїзд капелянів, радо запрошували їх для проведення молитви у різні військові частини, які знаходяться на тих територіях.

Також декілька днів оо. В. Футорський та А. Шалай служили для військових у місті Щастя. У Попасній капеляни спільно відслужили заупокійну Літургію за всіма воїнами, які загинули, захищаючи рідну землю, поблагословили всіх військових, які були присутні на молитві та подякували їм за їхню службу.

Коментарі закриті.