3 листопада, 2016

Канада підтримує рятувальні служби в Україні

Канада подарувала Україні машини швидкої допомоги.

ОТАВА. – 19 жовтня Конґрес Українців Канади відправив 10 машин швидкої допомоги в Україну в рамках проєкту „Швидкі для України“. Проєкт заснований в 2015 року у відповідь на важку гуманітарну ситуацію, яка склалася в Україні в результаті війни, яку Росія розпочала проти України. Чотири машини швидкої допомоги будуть передані клінікам в Харкові, три – в Луганський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф в Северодонецьку, інші – лікарням в Тернополі, Чернівцях та Харкові.

„Від імени проєкту „Ukraine Appeal“ Конґресу Українців Канади я щиро дякую нашим партнерам та прихильникам по всій Канаді‚ які забезпечили, що ці машини відправлені в Україну“, – заявив голова проєкту Джон Голюк.

Міністер праці та зайнятости Канади Марі Енн Мігичук сказала: „Я пишаюся нашою працею з Джоном Голюком та його командою щодо постачання допомоги нашим друзям в Україні в цей час потреби. Я дякую Конґресові Українців Канади, провінційним урядам Манітоби та Саскатчевану та всій українсько-канадській громаді за їхню невтомну працю“.

Міністер закордонних справ Канади Стефан Діон оголосив, що канадський уряд надасть 40 тис. дол. на підтримку проєкту. В результаті було відправлено дві додаткові машини швидкої допомоги та забезпечено технічне обслуговання машин.

 

Коментарі закриті.