13 жовтня, 2016

Календар став хронікою

Сторінка календаря „Рік омріяних сподівань“.

Події нашого швидкоплинного життя негайно стають історією. Усвідомлюючи це‚ учасник Евромайдану‚ черкаський журналіст Степан Вінярський‚ який створив своєрідний фотолітопис Революції Гідности‚ видав також фотокалендар 2015 року „Рік омріяних сподівань“‚ примірник якого прислав до „Свободи“. Виготовив наклад календаря видавець Олександер Третяков з художнім оформленням Любомира Коломійця.

У календарі вміщено 12 кольорових фотографій С. Вінярського‚ на яких представлено хроніку революційних подій: смертоносний вогонь пожежі‚ жалобну ходу жінок з портретами полеглих‚ поранених майданівців‚ учасників протесту різного віку й походження‚ серед яких є сивий вусань з плякатом „Я російськомовний український націоналіст. Банду геть!“.

На сторінках вміщено нотатки‚ які передають революційну хроніку. І на кожній сторінці вміщено рядки віршів Тараса Шевченка‚ Ліни Костенко‚ Івана Багряного‚ інших поетів‚ цитати відомих просвітителів.

Наведено також інформацію про орден Героїв Небесної сотні‚ заснованого 26 червня 2014 року‚ а також про те‚ що 99 учасників Революції Гідности стали Героями України з удостоєнням ордену „Золота Зірка“ (посмертно).

Електронна адреса С. Вінярського: [email protected].

Коментарі закриті.