24 лютого, 2017

Казки й оповідання для дітей на кожну пору року

ДЖЕНКІНТАВН, Пенсильванія. – Нова дитяча книжка „Казки й oповідання на кожну пору року“, яку видав Відділ 88 Філядельфійської округи Союзу Українок Америки (СУА), була представлена в Українському Освітньо-Культурному Центрі 13 грудня 2016 року.

Голова педагогічного комітету СУА від 2005 до 2011 року Христина Р. Швед зібрала і впорядкувала колекцію ориґінальних розповідей на підставі українських народних переказів та традицій. Є у книжці також послідовні вправи для розвитку мови і навчальних навичок.

Ці оповідання були зібрані для збагачення навчального пляну „Світличок“, які СУА організував при своїх відділах. Це були повсякчасно нові і життєрадісні матеріяли і казки, які прищеплювали гарні звички маленьким дітям.

Х. Швед твердить, що казки і вправи у цій книжці допоможуть дітям розвинути найкращі розумові навички логічного мислення та природних здібностей‚ служитимуть майстерностям у передшкіллі, таким як кольори, числа, рахунки, звірятка і птиці, ярина й овочі, всесвіт, частини тіла, почуття та дружба. Оповідання також передають чудові українські традиції.

Казки написали різні автори, зокрема Ганна Чорнобицька, Іван Керницький, Ніна Мудрик-Мриц, Ніна Наркевич, Роман Завадович, Іванна Савицька. Вони раніше появлялися у журналі СУА „Наше Життя“, у „Веселці“, яку видавав Український Народний Союз у 1954-1995 роках. Х. Швед оживила казки мальовничими сторінками‚ щоб заохотити дітей оглядати образки і читати оповідання.

За дотацію 15 дол. для Відділу 88 СУА жертводавець отримає книжку‚ а весь прибуток піде на допомогу сиротам і родинам‚ потерпілим через аґресію російського наїздника у східній Україні. Можна виписувати чеки на: UNWLA Branch 88 на 19 дол. – 15 дол. за книжку та 4 дол. за поштову пересилку і висилати на адресу: UNWLA Branch 88, c/o Olya Jakubowska, 711 East Marwood Rd., Philadelphia, PA 19120. За додатковими інформаціями можна звертатися до Уляни Процюк, тел. 215-235-3709 (вечорами).

Переклад українською мовою: Оксана Тарасюк.

Коментарі закриті.