10 листопада, 2016

З фронту приїхав капелян

Капелян о. Андрій Зелінський на зустрічі з студентами Черкаського національного університету ім. Богдана Хмельницького. (Фото: Олександер Костирко)

ЧЕРКАСИ. – З підтримкою Комісії військового капелянства Української Греко-Католицької Церкви, видавництва „Свічадо“, газети „Нова доба“ 25 жовтня до Черкас завітав о. Андрій Зелінський – член чернечого згромадження „Товариство Ісуса“, відомий військовий капелян, член Ініціятивної групи та Наглядової ради Української академії лідерства, викладач Київської духовної семінарії. Він представив свою нову книгу „На ріках вавилонських“.

У своїй першій книзі „Соняхи“ він стверджує: лише любов здатна на перемогу і лише людина, яка любить, може йти на війну. В своїй новій книзі він передає думку: через справжню любов можна повернутися і до справжнього себе, усвідомити себе, повірити в себе, відчути потребу в іншому, в ближньому.

Із настанням активних бойових дій о. А. Зелінський реґулярно виїжджає на фронт, де проводить свої служіння, як військовий капелян. Він вважає, що найперше завдання військового капеляна – бути поруч, аби „прихилити до військового саме небо“.

Відомий військовий капелян о. Андрій Зелінський і настоятель місцевого храму о. Юліян Шеремета відвідали телебачення, зустрілися з студентами Черкаського національного університету ім. Богдана Хмельницького, презентували нову книгу у навчальному центрі підготовки спеціялістів прикордонної служби „Оршанець“, зустрілися з черкащанками в обласному художньому музеї.

Коментарі закриті.