21 квітня, 2017

З України представили фільм про війну

КИЇВ. – 24 березня в українській столиці почався фестиваль документального кіно про права людей „Docudays UA“. Цьому фестивалеві вже 17 років. І щороку він збирає все нових мистців з Европи, Америки та Африки. На фестивалі відбулися прем’єри фільмів про політв’язня путінського режиму кінорежисера Олега Сенцова та війну на сході України „Процес“ та „Війна химер“.

В основну конкурсну програму фестивалю цього року потрапила лише одна українська стрічка „Війна химер“. Зняли її мама та дочка Марія та Анастасія Старожицькі. Фільм переносить глядача на Донбас, у батальйон під однойменною назвою „Донбас“. В пекельне літо 2014 року Настя проводжає свого хлопця на війну, а сама знімає те, що бачить в Києві і прифронтових містах. Її коханий Валерій теж фільмує трагічну реальність війни. Він потрапив у жахливий Іловайський котел і втратив своїх найближчих побратимів. Під час триваючої війни вони відверто говорять одне одному про свої почуття.

Це чуттєва історія їхньої подорожі до лінії фронту та спроби спільного життя опісля всього. Головні теми фільму – смерть, любов і війна. Це емоційне нагадування всім про те, що війна не залишається десь далеко‚ вона привидом-химерою оселяється в домі, приходить згадками про загиблих рідних людей, снами про мертвих товаришів.

Кінофестиваль тривав до 31 березня.

Коментарі закриті.