21 січня, 2016

З США привезли допомогу українській армії

Літак з допомогою прибув до Києва. (Фото: УНІАН)

КИЇВ. – 18 січня на міжнародне летовище „Бориспіль“ з Сполучених Штатів Америки доставлено в Україну життєво важливе обладнання для військового зв’язку і медичного призначення вартістю 23 млн. дол.‚ зокрема обладнання захищеного радіозв’язку на 21 млн. дол., що дозволить українським військовим ефективно обмінюватись інформацією, не наражаючи себе на небезпеку, а також медичне спорядження для порятунку життів на полі бою на 2 млн. дол.

Після проходження митних процедур обладнання буде доставлене до підрозділів української армії, що беруть участь у навчанні, яке провадить американська сторона в Яворові та Хмельницькому.  Американські інструктори зі складу Об’єднаної багатонаціональної підготовчої групи (JMTG-U) навчать українських вояків  поводженню з цим обладнанням для використання на лінії фронту.

Ця партія допомоги є частиною 75-мільйонної Европейської підбадьорюючої ініціятиви США. Від початку конфлікту в Україні США призначили Україні допомогу на понад 260 млн. дол., включаючи постачання бронежилетів, транспортних засобів, приладів нічного бачення і тепловізорів, медичного спорядження, важкого інженерного обладнання, портативних радіостанцій, патрульних катерів, наметів та протимінометних радарів.

 

Коментарі закриті.