24 березня, 2017

З’явилась нова газета в Кривому Розі

У Кривому Розі замість єдиної в цьому місті незалежної україномовної газети „Промінь Просвіти“ з’явилась нова: „Промінь Просвіти Є“. Таку назву під час обговорення ситуації з виданням газети на зборах громадської організації „Криворізьке міське правозахисне товариство“, що виступила її видавцем, запропонував полковник Петро Лисенко, активіст цієї організації і один із заступників голови Спілки офіцерів України.

В редакційній статті „Єднання в Европі“ першого числа газети, що вийшла на початку березня, про пріоритети нового видання зазначено: „Ми сприятимемо своїми публікаціями  об’єднанню самостійно мислячих людей у діяльні організації і громади, які  здатні приймати рішення і їх послідовно виконувати. Влада тільки тоді буде служити народу, коли постійно відчуватиме, що йому підконтрольна. І саме через постійну контролю над її діями з боку громадськости ми  зможемо створити відкрите суспільство на засадах творчости і взаємоповаги один до одного“.

Просвітяни і правозахисники, які разом із газетою „Промінь Просвіти“ протягом десяти з половиною років пройшли нелегкий шлях розвитку в дуже несприятливих умовах для своєї діяльности, глибоко вдячні патріотично налаштованим українцям США за дієву підтримку газети. Ми маємо надію, що буде підтримане і це нове починання. Ми пам’ятаємо, що нашій роботі значно посприяли публікації на сторінках газети „Свобода“. Тож будьмо разом у нашій спільній боротьбі за Україну як демократичну і правову державу!

Сергій Зінченко,
редактор газети „Промінь Просвіти Є“,
Кривий Ріг, Дніпропетровська область

Коментарі закриті.