17 березня, 2017

Зустріч з Сенатором Еймі Клобушар 

Сенатор Еймі Клобушар з молоддю української громади в Міннесоті. (Фото: Зіна Ґутманіс)

СЕЙНТ-ПОЛ, Міннесота. – 26 лютого з допомогою української громади Адвокаційний комітет організував зустріч з сенатором Еймі Клобушар. Понад 250 осіб прийшло почути сенатора. Програма розпочалася фотосесією сенатора Е. Клобушар з дітьми у вишиванках, яких прийшло понад 20 осіб.

Потім Володимир Анастазієвський, голова Українсько-Американського Осередку, представив Сенатора Е. Клобушар, Люду Анастазієвську від Адвокаційного комітету, Офілію Карамушко від „Maidan Minnesota“, Тома Генсона – дипломата в резиденції і професора міжнародних наук при Міннесотському університеті.

Також, з допомогою Е. Клобушар було встановлено відеозв’язок з Києвом і до присутніх приєдналася Посол США в Україні Марія Йованович. Це зробило зустріч більш цікавою та інформативною.

В програмі першою виступила Л. Анастазієвська, яка розповіла про діяльність та працю Адвокаційного комітету та про організацю „Ukrainian War Casualties“, яка надала фінансову допомогу багатьом пораненим добровольцям-військовикам.

У метрополії Сейнт Пол-Міннеаполіс внаслідок війни в Україні виникло дві організації. Одна з них, „Maidan Minnesota“, взялася за постачання медикаментів на передову лінію військових дій пораненим військовим, а друга, „Ukrainian War Casualties“, зайнялася постачанням фінансової допомоги пораненим, які проходять реабілітацію.

Бачачи потребу знайти допомогу Україні на вищому рівні, українська громада створила Адвокаційний комітет, який зайнявся інформаційною ділянкою для наших сенаторів і конґресменів, організував зустрічі з представниками обох сенаторів та майже з усіма представниками конґресменів, а в деяких випадках також особисто з конґресменами штату. Найуспішними були зв’язки з Е. Клобушар. Вона в Сенаті є членом „Ukraine Caucus“, цього літа особисто прийшла привітати „Фестиваль української спадщини“, а цієї зими, ще з двома сенаторами, їздила в бойову зону на південному сході України.

На зустрічі О. Карамушко розповіла про діяльність організації „Maidan Minnesota“, яка спромоглася переслати велику кількість ліків для поранених військових. Про сучасну ситуацію у світі розповів Т. Генсон, який має досвід 23-річної дипломатичної праці в країнах Европи, Азії та в СРСР.

Сенатор Е. Клобушар розповіла про її неформальні зв’язки з українцями Міннесоти, а тоді дуже послідовно оповіла про її поїздку до зони конфлікту на південному сході України.

Посол М. Йованович розповіла про її працю в Україні. Під час цих двох промов були багаторазові оплески, а після закінчення промов багато письмових запитань, на які сенатор давала відповіді. Ті запитання, які стосувалися дипломатії, вона направляла до Посла М. Йованович, яка відповідала на них. Українська громада була задоволена зустріччю.

Коментарі закриті.