13 січня, 2017

Зустрілися три художники

Учасники виставки (зліва): Матвій Вайсберґ, Борис Єґгіазарян та Микола Дзвоник. (Фото: Олександер Костирко)

ЧЕРКАСИ. – У обласному художньому музеї 22 грудня 2016 року відкрито незвичайну виставку робіт трьох українських художників „Сторони світла“.

Матвій Вайсберґ живе і працює в Києві. Він був учасником понад 50 персональних та групових виставок в Берліні, Ню-Йорку, Лондоні та інших містах світу. У своїх творах художник звертається до біблійної тематики. Після Революції Гідности він створив цикл робіт під назвою „Стіна“. Його твори є в музеях та приватних колекціях в Україні та в багатьох країнах світу.

Борис Єґгіазарян – київський художник-графік, живописець та колажист. Його роботи збережені в колекціях Київського музею російського мистецтва, Вінницького музею мистецтв, Музею Сергія Параджанова в Єревані, Національної ґалерії Вірменії. Він бере активну участь у виставках духовного напрямку та благодійних акціях. Він був активістом Помаранчевої Революції та Евромайдану.

Наймолодший з трійці художників – черкасець Микола Дзвоник. Найбільше його знають як автора розписів Свято-Михайлівського катедрального собору. Основним об’єктом творчости майстра є події, що відбуваються в житті, враження, переживання, емоції та роздуми.

„Це унікальна можливість для черкаських шанувальників мистецтва побачити в одній експозиції твори столичних видатних мистців та черкаського живописця“, – сказала Наталія Вернидуб, куратор виставки, яка діятиме до кінця січня цього року.

Коментарі закриті.