29 вересня, 2016

ЗУАДК подбав про дітей з теренів війни

Діти зі сходу України приїхали на відпочинок у Прикарпатті.

До „Свободи“ 21 вересня надійшли вміщені нижче повідомлення Злученого Українського Американського Допомогового Комітету про літні табори для дітей з теренів бойових дій на сході України.

Діти зі сходу України приїхали на відпочинок у Прикарпатті.

Діти зі сходу України приїхали на відпочинок у Прикарпатті.

РОГАТИН, Івано-Франківська область

Завдяки старанням Злученого Українського Американського Допомогового Комітету (ЗУАДК) в таборі „Опілля” відпочивало 200 дітей з зони бойових дій. Перша група 100 дітей були з Новоайдарського району, Луганської области‚ з населених пунктів Щастя, Трьохізбенка, Кримське та інших, котрі постійно обстрілюються. Коли діти виїздили на відпочинок‚ були нарікання: „Куди везете дітей? Бандерівці їх вкрадуть і ви дітей ніколи не побачите?”.

Насправді перед дітьми відкрився в Карпатах світ добра, турботи і любови. Вони їздили на екскурсії до Львова, Івано-Франківська, брали участь у гірських мандрівках, слухали розповіді ветеранів визвольних змагань, ходили молитись до греко-католицької церкви в селі Добринів. А Київ зустрів їх цікавими туристичними турами у Михайлівський та Володимирський собори, Києво-Печерську Лавру, на Андріївський узвіз та зоопарк.

Школярі зміцніли фізично‚ набули переконанння‚ що Україна – це їхня земля і її потрібно захищати, любити і боронити. Діти повернулися веселими, бадьорими і життєрадісними.

Друга група (100 дітей) з Ясинуватої та Авдіївки Донецької области викликала велике співчуття, сум і розпач розповідями про життя у зоні бойових дій. Стрілянина стала для них звичною. Керівник групи з Авдіївки розповіла: „Живемо на п’ятому поверсі п’ятиповерхового будинку. Снаряд пробив першу плиту даху і добре, що зупинила його друга плита. Вся стеля обвалилась, але сім’я залишилась живою”. Її восьмирічний син щоночі голосно плаче.

Ще один хлопчик з Авдіївки‚ коли почався обстріл‚ вийшов з кімнати на кухню, щоб принести мамі води, а в цей час снаряд влучив в будинок і маму задавило стіною. Перед його очима й досі страшна картина.

Чудова природа Прикарпатського краю, високоякісне харчування, різноманітні виховні заходи створили для дітей з Маріюполя, Авдіївки, Ясинуватою можливість відпочинку.


СКАДОВСЬК‚ Херсонська область

Завдяки українській громаді США та Злученому Українському Американському Допомоговому Комітетові (ЗУАДК) діти воїнів з Херсонщини відпочили в оздоровчому таборі ім. Юрія Ґаґарина в Скадовську.

Діти учасників війни з Херсонщини розмалювали прапор України.

Діти учасників війни з Херсонщини розмалювали прапор України.

„Задоволені відпочинком у таборі‚ ми повернулись додому з новими друзями та враженнями. Дякуємо Злученому Українському Американському Допомоговому Комітетові за організацію і матеріяльну підтримку в оздоровленні херсонських дітей”‚ – написала Олена Назарчук.

36 хлопчиків і дівчаток з родин учасників бойових дій на сході України поїхали на відпочинок у дитячий оздоровчий табір за рахунок благодійних фондів та з підтримкою комунального підприємства „Оберіг“, що опікується родинами бійців, голови обласної ради Андрія Путілова та депутата обласної ради Юрія Рожкова.

Перед виїздом, крім побажань гарного відпочинку, діти отримали подарунки від добровольців і подякували благодійникам – передали представникові ЗУАДК Богданові Радилецькому прапор України, на якому обмалювали свої долоні та залишили свої підписи. Цей прапор України отримають українці у США.

Коментарі закриті.