8 вересня, 2016

Змагалися найсильніші люди України

Турнір „Найсильніша людина свята”. (Фото: Олександер Вівчарик)

КРАСЕНІВКА, Черкаська область. – 20 серпня у селі відбулося Всеукраїнське свято богатирської сили пам’яті видатного борця Івана Піддубного. Почесний голова організаційного комітету свята, голова Незалежного об’єднання сільськогосподарських підприємств Чорнобаївського району Петро Душейко подарував Красенівському музеєві 16-кілограмову чавунну палицю – копію тієї, яку мав звичай носити з собою І. Піддубний.

Почесними гостями свята були відомі українські борці, зокрема олімпійський чемпіон з греко-римської боротьби 1960 року Іван Богдан. Абсолютний чемпіон турніру пам’яті І. Піддубного Євген Савєта запалив вогонь змагань.

На свято приїхав срібний переможець цьогорічних Олімпійських ігор Сергій Куліш. Його в Красенівку запросив віце-президент Національного олімпійського комітету України Микола Томенко. У програмі були показові виступи майстрів бойових мистецтв, фотоконкурс на найкращу вишиванку, виступи танцюристів, виставка-продаж виробів декоративно-прикладного мистецтва та виробів із хліба, спортивні змагання.

В турнірі з греко-римської боротьби у різних вагових категоріях переможцями стали Є. Савєта, Микола Кучмій. Рекорд з підняття 32-кілограмової гирі встановив Микола Ткачук – уродженець Буковини, триразовий чемпіон світу з гирьового спорту. З нагоди 145-річчя від дня народження І. Піддубного він сподівався в Красенівці підняти гирю 145 разів, але дійшов до 172 разів.

Серед найцікавіших змагань став турнір „Найсильніша людина свята”. Його переможцем визнано Романа Науменка з Красенівки.

Коментарі закриті.