26 травня, 2016

Змагалися культуристи України

КИЇВ. – 14 травня ушосте відбулися змагання за Чашу України з бодібілдинґу, фітнесу та атлетизму за версією Всесвітньої федерації WBPF. Це різноманітні напрямки культуризму, яким українська влада займатися не забороняє. Проходив турнір у Палаці мистецтв Київського політехнічного інституту. На нього приїхали сотні спортсменів з усієї України. Змагання культуристів нагадувало театр Гераклів, але позаду були роки виснажливих тренувань. Культуристи, незважаючи на свою зовнішню суворість, такі ж душевні люди. Один з них раптом сів до роялю і заграв прекрасну мелодію. Інший запросив на сцену свою кохану і зробив їй пропозицію руки і серця просто під час змагань.

Та все ж головним було визначення наймогутнішого, найстатурнішого спортовця. Серед чоловіків у категорії бодибілдинґу таким став киянин Герман Писаренко, який виборов перше місце у вазі до 70 кілограмів. У наступних вагових категоріях перемогли Дмитро Дерябкін з Бучі Київської області, Олексій Кургузов з Борисполя, Амир Олфатманеш з Києва (понад 100 кілограмів) ще один киянин Сергій Бабчук, який став також абсолютним переможцем Чаші України-2016. Він, як і більшість спортовців, має вищу освіту, працює тренером, захоплюється психологією.

Абсолютною чемпіонкою серед жінок судді визнали Ілону Зозулю з Кіровограда. Вона – відома модель Европи і Азії, перспективна співачка, переможниця престижного конкурсу „Місіс Україна Інтернаціонал“ 2014 року.

Коментарі закриті.