24 червня, 2016

Злет Юнацтва СУМ відбувся в Еленвілі

Учасники 57-го Злету Юнацтва СУМ в Америці. (Фото: Стефан Качурак)

ЕЛЕНВІЛ‚ Ню-Йорк. – 28-29 травня на Оселі Спілки Української Молоді (СУМ) відбувся 57-ий Злет Юнацтва СУМ під гаслом „Україна починаєтся з тебе!” за словами Вячеслава Чорновола.

Сергій Квіт звернувся до юнацтва. (Фото: Юрко Микитин)

Сергій Квіт звернувся до юнацтва. (Фото: Юрко Микитин)

16 відділів юнацтва з осередків США та Канади – разом 489 юнаків та юначок – вислали своїх представників на оселю‚ щоб позмагатися у конкурсах знання, слова, роїв, мистецтва та спорту. Під час дводенних змагань молодь гартувалася на природі під гарячим сонцем але серед юнацтва панував товариський настрій та чудова сумівська атмосфера.

Після підрахунку результатів серед перше місце зайняв відділ „Білогорща” при Осередку ім. гетьмана Богдана Хмельницького з Клівленду, друге місце зайняв 54-ий відділ „Херсонес” з Стемфорду, Конектикат, а третє – відділ „Ужгород” при Осередку ім. Лесі Українки з Джерзі-Ситі‚ Ню-Джерзі. Серед молодшого юнацтва перше місце розділили Макар Сай з Гартфорду та Анастазія Пшик з Стемфорду, а третє місце Владік Бартків з Джерзі-Ситі. Переможцями серед старшого юнацтва стали Юрій Йосипів з Стемфорду, Христина Чижевська і Юля Барицька з Клівленду.

Учасники забігу з прапором, переданим з війни на сході України. (Фото: Стефан Качурак)

Учасники забігу з прапором, переданим з війни на сході України. (Фото: Стефан Качурак)

Цього року юнацтво мало надзвичайну нагоду приймати на оселі колишнього Міністра освіти і науки України та сучасного радника Президента України, д-ра Сергія Квіта.

На відкритті Злету було представлено український прапор від українських воїнів на сході України. Під час 64-го Всеамериканського маніфестаційного Здвигу СУМ в Еленвілі у вересні 2015 року референтура дружинників Крайової Управи СУМ організувала благодійний забіг. Усі зібрані реєстраційні пожертви пішли на потреби українського війська. Зокрема закупили біноклі для воїнів на фронті й передали їх з допомогою організації „Львівський лицар“.

На Злеті була проведено кілька акцій на підтримку Україні. Перша акція – збір коштів на захист патріотів. Це проєкт‚ який розпочали д-р Уляна та Марко Супруни, що включає закуп медичних аптечок та навчання наданню першої допомоги для українських вояків. Відділи осередків Випані та Клівленд роздавали „Мак пам’яті“ – символ загиблих воїнів України, жертв Голодомору та всіх постраждалих і збирали дотації на цей проєкт.

Осередок СУМ в Клівленді здобув першість. (Фото: Юрко Микитин)

Осередок СУМ в Клівленді здобув першість. (Фото: Юрко Микитин)

Друга збірка відбулася для дітей вояків та переселенців, які змушені залишити свої затишні хати через війну з Росією. Табір для них організовує Крайова Управа СУМ в Україні під патронатом Світової управи СУМ.

Згідно з всеукраїнською акцією „Вдягай вишиванку” сумівська молодь, батьки та виховники одягнули свої вишиванки замість одностроїв в неділю рано на Богослуження та зробили спільну світлину перед пам’ятниками героїв. Богослуження відправив капелян СУМ в Америці о. Ігор Міджак.

Коментарі закриті.