12 травня, 2016

Засудили Сергія Литвинова

Сергій Литвинов в суді. (Фото: Антон Наумлюк)

1 квітня у „Свободі“ було вміщено статтю „Юридичний розбій“ про судилище в Росії над громадянином України Сергієм Литвиновим‚ якого спершу звинувачували у вбивствах на території Донбасу‚ а коли звинувачення виявилося вигадкою слідчих‚ приписали розбій‚ ніби він викрав два автомобілі та побив росіянина. 20 квітня Тарасівський районний суд Ростовської области виніс йому вирок – вісім років і шість місяців позбавлення волі з відбуванням покарання в колонії суворого режиму.

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв’язку з таким вироком для С. Литвинова і включило його до списку політичних в’язнів України в Росії. Адвокат С. Литвинова Віктор Паршуткін назвав вирок „ганьбою російського правосуддя“. Він подав апеляцію на вирок російського суду і почав готувати скаргу до Европейського суду з прав людини.

„До сьогоднішнього дня в російських судах справи про розбій, базовані тільки на показах потерпілого – у даному випадку вдаваного потерпілого – до розгляду не приймалися. Це перший такий вирок, винесений в російських судах. Але оскільки справа політична, то іншого вироку і очікувати було не можна“, – пояснив В. Паршуткін.

Адвокат переконаний, що справу С. Литвинова сфабрикували з пропаґандистською метою – показати російському телеглядачеві „звірства, що їх скоюють українські військові на Донбасі“. 

ВВС‚ „Українська правда“

Коментарі закриті.