8 грудня, 2016

Заслуги Московського Патріярха – не від Христа

Патріях Кирило з сумновідомим годинником.

Я вірю в силу символів.

Коли біблійний пророк Єремія прийшов до храму в Єрусалимі з ярмом на шиї, його зневажили і ув’язнили. А це був символ Божого гніву й руйнування храму.

Коли біля московського Kремля поставили пам’ятник київському Kнязеві Володимирові Великому, я сприйняв це як символ. Князь Володимир свого часу приніс до язичницької Київської Русy Церкву Христа. Язичники потім отаборилися на півночі й тепер князь символом прийшов до них, щоб застерегти від Господньої кари.

Патріях Кирило з сумновідомим годинником.

Патріях Кирило з сумновідомим годинником.

Мою віру в це підтверджують численні події у Московії. Президент Росії Володимир Путін 19 листопада нагородив Московського Pатріярха Кирила у зв’язку з його 70-річчям орденом „За заслуги перед Батьківщиною“ I ступеня. Попередні ступені цього ордена були вручені Патріряхові у 2001 і 2006 роках. До свого 70-річчя Патріярх вже мав 147 державних, церковних та відомчих нагород.

Які ж заслуги має Патріярх Кирило (в миру Володимир Ґундяєв) перед його батьківщиною?

Прийнявши чернечий постриг у 1969 році, В. Ґундяєв отримав ім’я Кирило і дав чотири обітниці, серед яких обітниця безкорисности, яка вимагає задовольнятися лише необхідним.

Ще до вступу на патріярший престол 1 лютого 2009 року В. Ґундяєв, як розповіла газета „Московський комсомолець“ 25 травня 2001 року, працюючи на посаді керівника Відділу зовнішніх церковних зв’язків Московської патріярхії, заснував фінансово-торгову групу „Ніка“, банк „Пєрєсвєт“, акційні товариства „Міжнародна економічна співпраця“, а також „Вільне народне телебачення“. Він зайнявся підприємництвом у тютюновій, нафтовій, автомобільній і харчовій площинах. Ця діяльність збагатила його на 4 млрд. дол.

Патріярший палац у чорноморському Ґеленджику.

Патріярший палац у чорноморському Ґеленджику.

У 1996 році „Ніка“ без акцизного податку привезла і продала понад 8 млрд. цигарок. К. Ґундяєв після 1996 року займався експортом нафти без мита. Щорічний прибуток підконтрольної йому компанії „Міжнародна економічна співпраця“ склав близько 2 млрд. дол. „Гроші були потрібні Ґундяєву для виборів. Він спить і бачить себе наступним патріярхом всієї Русі“‚ – було написано у викривальній статті 2001 року.

Коли Патріярх Кирило їде по Москві, усі вулиці перегороджує поліція. Його постійною резиденцією вважався новозбудований палац в Передєлкині, але він зволів опорядити для нього новий палац в Даниловому монастирі. Не обійшлося без скандалу у будівництві патріяршого палацу в приморському Ґеленджику, яке завдало шкоди екології: було знищено 10 гектарів цінного кавказького лісу.

Ставши патріярхом, він з’явився на телеекрані з годинником „Breguet“ за 30 тис. евро. Він має особистого літака, віллу у Швайцарії.

Патріярх володіє квартирою в „Будинку на набережній“ — одному з найрозкішніших та найдорожчих будинків в самісінькому центрі Москви. Одноосібним власником значиться сам патріярх, проте в даній квартирі зареєстрована громадянка Лідія Лєонова, котру прес-служба Російської Православної Церкви (РПЦ) називає троюрідною сестрою патріярха. Коли в квартирі знизу було проведено ремонт, Л. Лєонова подала позов і 23 березня 2012 виграла суд на сплату 19.7 млн. рублів, як компенсацію на прибирання квартири та книг патріярха, забруднених пилюкою від сусідського ремонту. Л. Лєонова має у своєму володінні близько 300 тютюнових структур, тому К. Ґундяєва назвали „тютюновим патріярхом“.

Заслугою К. Ґундяєва була його участь в діяльності КҐБ, з якого вийшов В. Путін. Патріярх Кирило, як і В. Путін‚ завжди вважав розпад СРСР „втратою історичної Росії“, неодноразово закликав пам’ятати успіхи керівництва СРСР в 1920-1930-ті роки, незважаючи на їхні злочини. Коли стався скандал, пов’язаний з архівними документами КҐБ про таємних співробітників політичної поліції‚ священик Гліб Якунін і депутат Лев Пономарев стали розбиратися в псевдах і завданнях церковних аґентів КҐБ, К. Ґундяев (псевдо – аґент Михайлов) почав скуповувати небезпечні для нього архівні документи.

Заслугою патріярха стала його релігійна підтримка путінського режиму. Він підтримав В. Путіна у війнах в Грузії, Україні та Сирії. У 2014 році РПЦ підтримала анексію Криму та аґресію Кремля проти України. РПЦ відіграла велику ролю у створенні сепаратистських загонів на Донбасі, а її священики закликали брати в руки зброю і „йти захищати руський мир від українців“.

Заслугою Патріярха Кирила є його боротьба проти Української Церкви. 5 серпня 2014 року РПЦ звинуватила віруючих Української Греко-Католицької Церкви і УПЦ КП у численних жертвах на Донбасі, хоча на окупованій території Донбасу саме священики РПЦ тісно співпрацювали з терористами, надавали їм житло, благословляли на війну, освячували прапори і влаштовували склади боєприпасів в церковних приміщеннях. 26 лютого цього року Патріярх Кирило засудив добровільний перехід віруючих у Київський Патріярхат.

Заслугою К. Ґундяєва була підтримка режиму Віктора Януковича. 27 липня 2013 року В. Янукович нагородив Патріярха Кирила орденом Князя Ярослава „за визначну церковну діяльність, спрямовану на піднесення авторитету православ’я у світі“. Патріярх підтримував ідею В. Януковича про об’єднання України, Росії та Білорусі. Патріярх Кирило засудив Майдан як „революційний бунт“. За такі вчинки у травні вчена рада Дніпровського національного університету позбавила К. Ґундяєва звання почесного доктора.

20 листопада Патріярхові Московському Кирилові виповнилося 70 років. З цього приводу гучні торжества провели у Москві і Росії. Знову вихваляли К. Ґундяєва за його „заслуги“‚ ніби забуваючи‚ що збагачення за рахунок віруючих‚ розпалювання ворожнечі до національних Церков‚ підтримка авторитарної влади суперечать правді Ісуса Христа та Його Церкви.

Коментарі закриті.