12 березня, 2016

Запрошує „Самопоміч” в Ню-Йорку

Значний доробок має Відділ Об’єднання Українців Америки (ОУА) „Самопоміч” в Ню-Йорку. Ще 29 листопада 2015 року члени, а зокрема сеньйори, зійшлися у приміщенні Українського Народного Дому, щоб відзначити День Подяки. Свято урочисто відкрила, а відтак провадила, імпрезова референтка Оксани Лопатинська‚ яка подякувала Українській Кредитовій Кооперативі „Самопоміч“ Ню-Йорку за її спонзорство. Головне слово мала голова відділу Наталія Дума‚ яка закликала допомогти Україні вийти з скрутної ситуації‚ щоб мир та спокій запанував на її землі. Опісля парох церкви св. Юра о. Бернард Панчук провів молитву і поблагословив їжу.

У мистецькій частині виступили викладач Українського Музичного Інституту Америки академічна співачка Ольга Обертос‚ а її чоловік Ярослав забезпечив музичний супровід. Їхні донечки Христинка і Аня деклямували вірші Тараса Шевченка. Присутні мали нагоду споживати смачні страви з ресторану Народного Дому (Ukrainian East Village Restaurant).

У місяці грудні відбулися прогулянки до села Помони, Ню-Йорк‚ що лежить в долині між лісовим ланцюгом гір Рамапо і Палісадським кряжем‚ та до театру в Рокфелер-центрі щоб побачити „Різдвяний спектакль” („Radio City Christmas Spectacular”).

У домівці товариства „Самопоміч” майже кожного четверга збираються сеньйори. 17 грудня завітав до них св. о. Миколай‚ який обдарував кожного дарунком та побажав гарного свята. Сердечно дякували гості організаторам свята Нілі Онуферко, Ірені Д’алессіо і Донні Сусь.

У січні в домівці відбувся „Щедрий вечір” 83-го Відділу Союзу Українок Америки. У програмі, яку провадила імпрезова референтка Надя Савчук, взяли участь голова відділу Любов Шатанська, Галина Романишин, Надія Шміґель, Люба Фірчук, Рома Шуган, Ірина Куровицька й інші. Група спільноти „Матері в молитві” звеселила присутніх щедрівками і колядками.

7 лютого залю товариства заповнили члени Уладу пластунів-сеньйорів Станиці Ню-Йорку. Традиційну „Сеньйорську ялинку” відкрила голова Уладу Адя Федаш. Програма включала розповіді пластунів о. Лева Ґолдейда і Ярослави Рубель. Святковим співом керувала Наталка Соневицька‚ а трапезою займалася Зірка Клюфас.

11 лютого сеньйори „Самопомочі“ зустрілися на День св. Валентина. Частування приготував голова Головної Управи ОУА Олег Лопатинський.

Програма товариства включає руханку для сеньйорів кожного вівтірка, в той сам день курси гачкування і плетіння. Управа закликає членів брати активну участь у житті товариства. Про інформації просимо дзвонити на число 212-777-1336. 

Ню-Йорк

Коментарі закриті.