24 березня, 2017

Запрошуємо пластунів на ЮМПЗ-2017

Пластуни на зустрічі у Мітенвальді в 1947 році. (Фото з альбому Олеся П’ясецького)

В 1947 році, після двох світових війн, коли пластуни з’їхалися в баварських Альпах, можливо‚ вони і не знали, що місто, де вони таборували, визначатиме пластовий стиль життя. З 1947 року „Мітенвальд“ для плacтунів став леґендою і мітом. Вже 70 років Ювілейні Міжкрайові Пластові Зустрічі (ЮМПЗ) продовжують традицію „Мітенвальду“. Надійшов час туди повернутися!

ЮМПЗ-2017 під назвою „Серед лісу“ відбудеться 12-19 серпня цього року в Німеччині‚ на оселі „Jugendsiedlung Hochland“. На ЮМПЗ-2017 будуть чотири юнацьких підтабори, табір Уладу Пластунів Сеньйорів (УПС) і велотабір. Програма всіх підтаборів включає цікаві заняття в підгір’ї та Альпах Баварії. Учасники ознайомляться з альпійською природою та історичними місцевостями Пласту в Німеччині. На ватрах, прогулянках та зустрічах буде можливість зустрітися з пластунами з різних осередків.

Зокрема кожен табір в один вечір матиме екскурсію до таборового музею на виставку „Мітенвальд-1947“, де будуть розміщені фотографії, ориґінальні експонати та інформація про історію і міт „Свята Весни 1947 року в Мітенвальді“. Однією з основних подій буде спільна подорож всіх підтаборів до Мітенвальду. В цій історичній місцевості відбудеться великий тереновий змаг, який включає містечко Мітенвальд, гору „Westliche Karwendelspitze“ та береги річки Ізар, яка плине попри казарми, де колись були розміщені табори переміщених осіб.

Тема ЮМПЗ-2017 „Серед лісу“‚ крім історичного змісту‚ також включає екологічний аспект. Після відкриття ЮМПЗ-2017 відбудеться міжкрайова виставка „Зелена плянета“, де кожен край представить свої внески та проєкти для сталого розвитку свого довкілля.

Сердечно запрошуємо пластунів на ЮМПЗ-2017!

Борис Франкевич‚
Головна координація ЮМПЗ-2017‚  Мюнхен

Пластуни на зустрічі у Мітенвальді в 1947 році.

Пластуни на зустрічі у Мітенвальді в 1947 році.

Коментарі закриті.