14 квітня, 2017

Закликаємо припинити імітацію санкцій

До „Свободи“ надійшла вміщена нижче заява громадської організації „Вільні люди” щодо продажу акцій російським „Сбербанком”

„Сбербанк“ 27 березня оголосив про продаж усіх акцій своєї української „дочки“ консорціюмові інвесторів, куди увійдуть „Norvik Banka“ (належить Григорієві Гусельникову) і білоруська приватна компанія. „Вільні люди” наголошують, що імітація очищення банківської системи як суть української політики стосовно російських банківських установ на українському ринку продовжується. Спочатку вводять обмеження щодо російських банків, які голосно називають санкціями. Хоча до справжніх санкцій, які призвели б до швидкого очищення української банківської системи від присутности установ країни аґресора, вони мають дуже далеке відношення.

Тепер російський „Сбербанк“ нібито продав свою „дочку“ в Україні, хоча насправді переклав із однієї російської кишеню в іншу. Подібний фокус ми бачили три роки тому у виконанні „Лукойлу“, який нібито продав свої заправні станції в Україні, а насправді просто перейменував їх в „Амік“.

У підсумку, українська влада демонструє, що нібито бореться з економічною окупацією Росії, а російська влада і підприємці нібито дуже бояться „болючих“ українських санкцій та вирішили покинути український ринок.

Це принципово помилкова політика, бо в результаті – все залишається на свої місцях, ефект від санкцій швидко мине, а от вплив росіян лише посилиться. І викорінювати його буде все важче. А в тому, що присутність російського бізнесу має бути зведена до мінімуму, або й взагалі ліквідована, у людей із державницькою позицією сумнівів немає.

„Вільні люди“ закликають владу припинити санкційну імітацію, зайнятись реальним очищенням української економіки від російських аґентів. Це не лише в інтересах держави України, але й самої влади, якщо вона мислить категоріями хоча б самовідтворення у владі через вибори. Зі свого боку „Вільні люди“ послідовно працюють і будуть працювати над очищенням України від російського підприємництва.

Київ

Коментарі закриті.