7 липня, 2016

Закладено пам’ятник Михайлові Сироті

Студенти принесли квіти до пам’ятного знака Михайлові Сироті. (Фото: Олександер Костирко)

ЧЕРКАСИ. – З ініціятиви керівництва Черкаського державного технологічного університету перед навчальним закладом 24 червня заклали символічний камінь, який згодом має стати повноцінним пам’ятником „батькові новітньої Конституції України“ – Михайлові Сироті, котрий до обрання народним депутатом працював проректором з навчальної роботи у цьому університеті.

На урочистості була рідна сестра М. Сироти – Людмила Мисник. Вона подякувала присутнім за шану та визнання, за пам’ять про брата. 17 липня йому б виповнилося 60 років.

20 років тому М. Сирота очолив комісію Верховної Ради з прийняття Конституції. „Брат провів титанічну роботу: простояв майже добу за трибуною Ради, коли крізь муки створили Конституцію України“, – розповіла Л. Мисник.

Після урочистого покладання квітів до пам’ятного знака голова обласної адміністрації Юрій Ткаченко нагородив за значний внесок у розвиток української державности, багаторічну сумлінну працю та високий професіоналізм вчителів та урядовців області. Окрім того, орденом „За мужність“ нагородили Івана Талімончика, медалею „Захисник Вітчизни“ Ігоря Назаренка, Олега Яшарова, Олега Вагурина та Сергія Костенка.

Коментарі закриті.