7 квітня, 2016

Жінки вели мову в ООН про Савченко

Під час прийняття у Генерального Секретаря ООН Бан Ki-муна.

НЮ-ЙОРК. – Міжнародна рада жінок (МРЖ) вже понад рік підтримує діяльність Національної ради жінок  України зі звільнення з російської тюрми Надії Савченко. Під час засідання Комісії  статусу жінки, що відбулася 9-18 березня 2015 року в ООН, 210 делеґатів підписали петицію на підтримку звільнення Н. Савченко. Ориґінал петиції з пошти ООН було направлено до Москви.

17 березня цього року в ООН відбулася зустріч з Генеральним секретарем ООН Бан Ki-муном, який прийняв Екзекутиву МРЖ та головних представниць ООН від МРЖ. Головна представниця МРЖ в ООН Ірина Куровицька попросила звернути особливу увагу на становище жінок, що знаходяться в yв‘язненні тa зазнають тортур або з різних причин не можуть довести свою невинність. Серед них Н. Савченко.

І. Куровицька попросила Бан Кі-муна втрутитись у цю справу і допомогти українській героїні отримати свободу. Він відповів, що він знає багато з приводу цієї справи і що буде особисто вести перемовини  щодо звільнення Н. Савченко. Уже відбулась розмова Бан Кі-муна з Президентом України Петром Порошенком з метою посилення впливу на Росію для надання свободи Н. Савченко.

Людмила Порохняк-Гановська – голова Національної Ради Жінок України.

Коментарі закриті.