15 червня, 2016

Журналістика стала чинником демократичного розвитку

Вітальне слово Посла України в США Валерія Чалого до учасників третього з’їзду українських журналістів Північної Америки.

Шановні організатори конференції українських журналістів Північної Америки!

Дорогі гості! Пані і панове!

Дуже радий вітати всіх учасників конференції: українських журналістів Північної Америки, а також всіх тих небайдужих до долі України, які захищають її сьогодні у палких дискусіях, на шпальтах видань, в просторі інтернету і соціяльних мереж!

В умовах жорстокої інформаційної війни проти України, яку розв’язала пропаґандистська машина Кремля, важко переоцінити значення майстрів слова і гострого пера. Адже саме ви є головними захисниками нашої свободи на інформаційному фронті, твердою опорою української боротьби в умовах сучасної гібридної війни. На полі битви, ми спільно боремось не лише за життя і безпеку, але й за свободу і принципи, які є основоположними для професії журналістів: честь, справедливість, відданість принципам свободи і професійної етики. Задля перемоги нам необхідне об’єднання зусиль для утримання України у фокусі в умовах динамічного світу і чітка координація дій на інформаційному полі.

За чотири століття поспіль журналістика стала дзеркалом настроїв суспільства, рупором для відстоювання прав людини і невід’ємним чинником демократичного розвитку. Справжня неупереджена журналістика народжена свободою слова і демократією.

І ми не можемо не пишатися тим, що Україна виборола і утвердила своє право на свободу слова у важкій і, на жаль, кривавій боротьбі.

Україна переживає непрості часи: Революція Гідности, російська спроба нелеґальної анексії Криму, жахлива, підступна війна на Донбасі. За три роки українська нація не лише вистояла, вона продемонструвала всьому світові свою мужність, мудрість, послідовність, відданість демократичним цінностям і обраному шляху розвитку. Світ став дивитися на Україну іншими очима, також завдяки і вашій праці. Сподіваюся і надалі ми, українські дипломати, разом із вами, журналістами, пліч-о-пліч нестимемо правду у світ аж до повної перемоги України над аґресією, злом і брехнею.

Дорогі друзі!

Відомий британський письменник, історик і журналіст Пол Джонсон колись сказав: „Коли помирає преса, то на черзі – демократія“. Тому бажаю всім вам, славним представникам однієї з найважливіших професій в світі, міцного здоров’я, легкого пера та щирої любови до справи, якою ви живете!

Слава журналістам! Слава Україні!

Коментарі закриті.