6 січня, 2017

Евген Чолій відвідав Український Католицький Університет

Евген Чолій з спільнотою Українського Католицького Університету. (Фото: УКУ)

ЛЬВІВ. – Президент Світового Конґресу Українців (СКУ) Євген Чолій 7 грудня 2016 року зустрівся зі спільнотою Українського Католицького Університету (УКУ). Він зустрівся з проректором УКУ з розвитку та комунікацій Наталею Климовською, проректором з наукової роботи Ігорем Скочилясом, директором Школи реабілітаційної медицини Володимиром Голиком та студентами.

Е. Чолій розповів студентам про діяльність СКУ у 53 країнах світу, спрямовану на всебічну підтримку України. Зокрема говорив він  про міжнародну акцію „Незгасима свічка“ – спільний проєкт Міністерства закордонних справ України і Міжнародного координаційного комітету СКУ для відзначення 75-ої річниці Голодомору. Смолоскип, запалений в Австралії, перевозився з країни в країну і у такий спосіб побував у 33 державах світу. 16 країн світу відповідними актами визнали Голодомор геноцидом  українського народу.

Е. Чолій наголосив на важливості роботи в інформаційному просторі. За його словами, Україну потрібно представити в правдивому світлі і у такий спосіб поборювати російську дезінформацію, яка намагається показати, що Україна є невдалою країною.

Він також звернув особливу увагу на важливість розбудови Школи медичної реабілітації, яку заснувала колишній директор гуманітарних ініціятив СКУ д-р Уляна Супрун‚ яка сьогодні виконує обов’язки Міністра охорони здоров’я України.

В. Голик розповів про діяльність школи та про навчання медичних працівників у сфері реабілітації згідно з міжнародними стандартами.

Коментарі закриті.