6 січня, 2017

Діти вітали військового капеляна

Зустріч з військовим капеляном о. Василем Довганюком у Бережанах.

БЕРЕЖАНИ, Тернопільська область. – Будинок для дітей з особливими потребами 17 жовтня 2016 року відвідав військовий капелян з Коломиї о. Василь Довганюк. Вихованці квітами і піснями радо вітали гостя, який з перших днів брав участь у Революції Гідностив Києві.

За правду і мужність о. В. Довганюк був арештований на Майдані, але це не зупинило його. Відколи почалася війна на сході, військовий капелян о. В. Довганюк з перших днів відвідує захисників України. Привозить їм теплий одяг, взуття, харчі, ліки, постільну білизну, миючі засоби, відправив на схід новий автомобіль, допоміг медичним обладнанням для військового шпиталю, надав грошову допомогу пораненим військовим.

Свою благородну місію виконує на добровільних засадах, без жодної оплати. Значну допомогу йому передають українці з Італії та Канади.

На війні капеляна чекають, щоб поділитися з ним наболілим, помолитися разом, отримати душевну розраду, яка рятує воїнів далеко від родини. Особливо болючі спогади у капеляна, коли доводиться хоронити загиблого бійця, заспокоювати у таку хвилину матір, дружину чи осиротілих діточок. Священик заснував у Івано-Франківську благодійну організацію „Діти милосердя“, яка опікується онкохворими дітьми.

Військовий капелян привіз для сиріт, дітей з розумовими і фізичними вадами одяг, солодощі і щедру грошову допомогу 2,000 грн. А діти подарували гостеві вишиту хрестиком молитву за Україну „Боже великий, єдиний, нам Україну храни!“.

Коментарі закриті.