22 вересня, 2016

День Незалежности України святкували на Фльориді

Процесія від церкви до Українського центру.

CЕЙНТ-ПІТЕРСБЕРҐ, Фльорида. – Українська католицька церква Богоявлення Господа Нашого Ісуса Христа відзначила 25-річчя Незалежности України 24 серпня літургією, благословенням пам’ятної дошки, концертом та святковим прийняттям гостей.

Літургію служив о. Роман Бадяк, а проповідь виголосив пастор Богдан Мальський з місцевої Української баптистської церкви.

Після Служби Божої парафіяни пішли процесією від церкви до Українського центру для благословення меморіяльної дошки „Небесної сотні“, відомих і невідомих героїв, які віддали своє життя за свободу і незалежність України. Кожен запалив свічку і поставив її до меморіяльної дошки.

Далі святкування продовжилося у церковній залі.

Українські Американські Ветерани з Норт-Порту, Станиця ч. 40, маршем увійшли з прапорами. Після співання гимнів США та України ведучий Орест Дудяк представив численних гостей – військових представників з коаліції об’єднаних сил, а саме з Великобританії, Франції, Німеччини, Італії, Туреччини, Литви, Грузії та Канади, які розміщені на базі „MacDill“ в Тампі, Фльорида, а також трьох представників від України – Олександра Житрика, Світлану Бойко та Ярослава Чоловського.

Церковний хор (директор Надія Сава) заспівав „Пливе кача“, „Молитва за Україну“ та „Заспіваймо пісню за Україну“. Анастасія Житник, Наталія Сливка та Діяна Сливка деклямували вірші. Співали під ґітару члени Української баптистської церкви „Нове життя“.

Свято закінчилося співом „Україна це ти, Україна це ми“, який підтримала авдиторія. Програма закінчилася частуванням, приготованим персоналом кухні та ласощами, зробленими парафіянами.

(Переклад: Роман Волошин)

Біля меморіяльної дошки на честь героїв, які віддали своє життя за свободу і незалежність України.

Біля меморіяльної дошки на честь героїв, які віддали своє життя за свободу і незалежність України.

Коментарі закриті.