8 грудня, 2016

Делеґація України відвідала Польщу

Міністер оборони України Степан Полторак (зліва) та Міністер національної оборони Польщі Антоній Мацеревич підписують Генеральну угоду про співробітництво у сфері оборони. (Фото: Прес-служба Президента України)

ВАРШАВА. – Президент України Петро Порошенко 2 грудня здійснив офіційну візиту до Польщі‚ де мав зустрічі з Президентом Польщі Анджеєм Дудою‚ Маршалком Сейму Мареком Кухцінським, Головою Ради Міністрів Беатою Шидло, Маршалком Сенату Станіславом Карчевським.

Відбулись переговори делеґацій України та Польщі, за результатами яких підписано низку двосторонніх документів. П. Порошенко взяв участь у покладанні вінка до Могили Невідомого солдата та квітів до пам’ятника Тараса Шевченка‚ зустрівся з представниками української громади.

Президент поінформував українців про результати українсько-польських домовленостей, які відкривають нові можливості в оборонній сфері та енерґетиці. Учасники зустрічі спільно виконали гимн України. Дружина Президента Марина Порошенко мала окрему програму зустрічей та переговорів.

Під головуванням П. Порошенка та А. Дуди відбулося підписання Генеральної угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Польща про співробітництво у сфері оборони. Документ підписали Міністер оборони України Степан Полторак та Міністер національної оборони Польщі Антоній Мацеревич.

Президенти ухвалили Спільну заяву, в якій закликали переглянути рішення Европейської Комісії, яке відкриває можливість для „Ґазпрому“ збільшити обсяги поставок газу до Европи в обхід України.

„Це рішення суперечить санкційній політиці Евросоюзу, оскільки стимулює додаткові грошові надходження до Російської Федерації, одночасно обмежуючи прибутки України від транзиту газу“, – підкреслили президенти у заяві.

П. Порошенко подякував за гостинність Президентові Польщі, нагадавши, що 2 грудня відзначається 25-річчя з дня встановлення дипломатичних відносин між Україною і  Польщею.

Окремо він подякував польському колезі за підтримку з боку Польщі українського народу у боротьбі проти аґресора і наголосив на ефективній українсько-польській співпраці у розбудові прикордонної інфраструктури. Президент висловив впевненість, що це приведе до покращення і міжлюдських контактів.

 

Коментарі закриті.