19 серпня, 2016

Гімнаст Верняєв здобув першу золоту медалю для України

Олімпійський чемпіон гімнаст Олег Верняєв (вправи на паралельниx брусax). (Фото: НОК України)

РІО-ДЕ-ЖАНЕЙРО. – Україна на 11-ий день Олімпіяди-2016 у Ріо-де-Жанейро отримала перше золото. Український гімнаст Олег Верняєв 16 серпня здобув золоту медалю у вправах на паралельних брусах. Леґендарний український легкоатлет, головний олімпієць України, голова Національного Олімпійського Комітети України Сергій Бубка нагородив Олімпійського чемпіона.

Це вже друга медаля О. Верняєва у Ріо-де-Жанейро. 10 серпня він здобув срібну медалю в індивідуальному змаганні чоловіків у спортивній гімнастиці.

О. Верняєв після виступу поділився своїми емоціями з прес-службою Національного олімпійського комітету України. ,,Я дуже щасливий та пишаюся цією медаллю! Нарешті я тримаю в руках олімпійське ,,золото”.

Він також зізнався: ,,Після багатоборства трохи засмутився, тому що розраховував на перше місце, мріяв про олімпійське ,,золото”, але не склалося. Наступного разу треба бути ще сильнішим. А зараз – зараз все добре!”.

Третім завершив виступи в секторі для стрибків у висоту українець Богдан Бондаренко. ,,Бронзову” висоту 2 метри 33 сантиметри він взяв із першої спроби, а чемпіонські позначки 2.38 і 2.40 подолати не зміг.

Після свого бронзового стрибка Б. Бондаренко прокоментував прес-службі НОК України свої враження та емоції після сьогоднішнього фіналу. ,,Якби мені сказали 10 днів тому, що буде такий результат, я б, мабуть, засмутився, тому що я був у гарній формі. Якби мені сказали про такий результат три дні назад – я б, не повірив. Так як на останньому заключному зборі тут в Бразилії, сильно застудився, лікувався. У день кваліфікації лише завершив приймати антибіотики, але все одно почував себе не дуже. Хвороба дуже вплинула на мене і мій результат, але Олімпійські ігри поводяться один раз на чотири роки, тому потрібно було боротись. Мені просто не вистачило сил”, – прокоментував новоспечений призер.

На запитання чи задоволений Б. Бондаренко своєю нагородою, він відповів: ,,Задоволений, сьогодні зробив максимально все, що від мене залежало”.

15 серпня Жан Беленюк став срібним призером з греко-римської боротьби у вазі до 85 кілограмів. У фіналі 25-річний Ж. Беленюк змагався за золото із росіянином Давітом Чакветадзе, але програв за кількістю очок.

День раніше збірна України (Ольга Харлан, Аліна Комaнчук, Олена Кравацька, Олена Воронінa) виборола срібло в жіночій шаблі. У фіналі команда на чолі з олімпійською чемпіонкою Пекіна О. Харлан поступилася (30:45) російській команді. О. Харлан додала командне ,,срібло” до особистої ,,бронзи” Ріо-де-Жанейро.

 Радіо Свобода, НОК Украіни

Коментарі закриті.