23 грудня, 2016

Грудень 2016 року, ч. 195

Прийміть найщирішу подяку за подаровані книжки 

Відділ культури і архіву Миргородської державної адміністрації Центальної бібліотечної системи прислав подяку Фундації ім. Івана Багряного та Сергієві Козакові, представникові Фундації на Полтавщині, який відвіз їм багато книг, виданих у „Літературній Україні“.
Нижче міщено також подяки від інших бібліотек.

Прийміть найщирішу подяку за подаровані книги до 110-річчя від дня народження видатного письменника Івана Багряного в нашу книгарню. Щиро дякуємо за презентацію цих видань у нашій бібліотеці. Ваші книги стануть доступними не тільки користувачам нашої бібліотеки, а і читачам усіх бібліотек району.

Всі видання будуть записані до інвентарної книги та занесені в каталоги нашої бібліотеки. Також звертаємося до Вас з великим проханням допомогти передплатити для Хомутецької, Великосорочинської, Петрівцівської та інших бібліотек нашої системи періодичні видання, а саме журнал „Журавлик“ для молоді й старших, який виходить в Харкові й видає його товариство „Просвіта“ Харківщини.

*   *   *

Державна науково-педагогічна бібліотека України ім. Василя Сухомлинського щиро дякує Фундації ім. Івана Багряного та Сергієві Козакові за подаровані до фонду бібліотеки два примірники книги „Українські вісті“ в Европі й Америці в роках 1945-2000“ у двох томах. Це унікальне видання стане у нагоді науковцям нашої книгозбірні, які вивчають історію української діяспори, зокрема історію розвитку освіти за кордоном, й буде цінними поповненням фонду головного приміщення, розташованого при  адресі Київ, вул. М. Берлинського, 9, та філії у Київському міському будинку вчителя за адресою вул. Володимирська, 57.

*   *   *

Полтавська обласна універсальна наукова бібліотека ім. Івана Котляревського щиро дякує Фундації ім. І. Багряного за передані в подарунок книги „Полтавщина літературна“, „Українські вісті“ в Европі й Америці“ в двох томах, „Шукав у слові Україну“ – спогади Тодося Осьмачки, „Україна – XX: національна ідея і чин“, „Героям слава!“, „Українська плянета Ді-Пі“, „Шевченко на барикадах свободи“, „Українська діяспора: літературний контекст“, „24 серпня 1991 року“, „На порозі прийдешнього – до 110-річчя Івана Багряного“, „Непроминальне в часоплині“, „Перебіг літ і подій“, „Його голос чути досі (розмова з Анатолієм Дімаровим“ та „В ім’я України“.


Українські воїни добра і правди

book_atoХудожньо-публіцистичний збірник „Українські воїни добра і правди“ – нова книга серії „Бібліотека журналу „Бористен“. У ньому зібрані історії життя наших героїв, котрі воювали за незалежність і свободу батьківщини на Донбасі, а також опубліковані дитячі кольорові малюнки для українських військовослужбовців з подякою за їхню хоробрість.

Ця книжка покликана показати людям глибину подвигу сучасних захисників України, а також сприяти патріотичному вихованню громадян, щоб українська молодь зростала свідомими громадянами.

29 жовтня у Дніпропетровському національному університеті залізничного транспорту відбулася презентація збірника‚ на якій побували викладачі університету Віктор Артемчук та Дмитро Снітько, котрі гідно виконали свій громадянській обов’язок у пеклі Донбасу.

Вікторія Салаутіна з Дніпровського коледжу співала пісню та читала вірш про війну на Донбасі. Капелян Дмитро Поворотний, який виявив особливу мужність і безстрашнiсть на цій війні, розповів про  випробування України.

Купіть цю книгу для себе, в подарунок рідним та близьким. Патріотична книга – найкращий дарунок! Шрифт видання крупний та виразний і легкий до читання. Кольорова обкладинка, різноманітні чорно-білі та кольорові ілюстрації, деякі з яких безпосередньо з бойових позицій. Понад 100 сторінок тексту та добірка кольорових дитячих патріотичних малюнків. Вартість одного примірника разом з авіопоштою 20 дол. Чеки просимо надсилати на адресу: Bahriany Foundation Inc., 19669 Villa Rosa Loop, Fort Myers, FL 33967 USA

Частина грошей від продажу художньо-публіцистичного збірника „Українські воїни добра і правди“ буде спрямована на добровольчу діяльність для підтримки Збройних Сил України у війні з путінською Росією. Гарного читання!


Ворог згуртував наше суспільство

Фундація ім. Івана Багряного фінансувала книгу відомого журналіста й письменника Юрія Пригорницького під назвою „Таємниця школи ч. 63“, яка містить нотатки про події, якими нині живе український народ в роки гібридної війни. Нижче містимо частину однієї з його статтей під назвою „Після Майдану“.

Усі роки в незалежній Україні політики, письменники, активні громадяни розмірковували і дискутували про українську національну ідею. Олії у вогонь плеснув Леонід Кучма, який, балотуючись перший раз у президенти, заявив, зіпсувавши настрій націонал-демократам, що, мовляв, національна ідея у цій країні не спрацювала.

Трохи оговтавшись від перемоги Л. Кучми на виборах 1994 року (перемоги з отими прикрими словами на електоральному прапорі), прибічники патріотизму почали сперечатися – спрацювала вона, ідея національна, чи не спрацювала. Ось лише не чути було дискусій про те, в чому ж вона, та ідея. Ні Л. Кучма, ні його патріотичні супротивники ніяк не могли ідею зформулювати. Чверть кроку до істини, зрештою, зробив тодішній президент, здивувавши згодом усіх якимсь, сказати б, крамольнуватим на той час щодо братерських обіймів висловом „Україна – не Росія“.

Збігав час. Національну ідею не зформулювали ні національно свідомий президент Віктор Ющенко, ні Національна Академія Наук. Не встигло затихнути над другим Майданом мільйоноголосе „Героям слава!“, аж почалися кримські події, підступна анексія півострова, а тоді кривавий розбій на сході. „Старший брат“ зробився (навіть для „хахлів-малоросів“) „старшим катом“, точніше перестав придурюватися, що він рідний і доброзичливий або елементарно порядний і гуманний.

Не бажаючи того, ворог потужно згуртував наше суспільство, зробив населення нацією, і найголовніше – в народі без сторонніх спонук і чиїхось повчань викристалізувалася українська національна ідея: Україна має бути незалежною від Росії! Не просто незалежною, а насамперед – від ворога-сусіда на північному сході.

Далі хай промовляє статистика. Цього року серед українців різко зросла кількість прихильників незалежности, що становить рекордні 90 відс. серед дорослого населення України.


Щиро дякуємо за підтримку Фундації!

Від часу появи попередньої сторінки Фундації ім. Івана Багряного прислали пожертви на різні цілі такі особи: 235 дол. – Валентина Чудовська (з них 135 дол. для журналу „Бористен“ та 100 дол. для Бюлетеню „Наша Церква Київський Патріярхат“), 220 дол. – Антон і Ольга Філімончуки (з них 200 дол. на пачку харчів для родин вояків та 20 дол. на книгу захисників України), 150 дол. – Ніна Кальман на потреби Фундації, 100 дол. – Олександер Полець на потреби Фундації, по 50 дол. – Леонард Луценко, Алла Гавриш в пам’ять чоловіка Миколи Гавриша, який помер 26 квітня 2015 року, Валентина Родак а пам’ять М. Гавриша‚ колишнього редактора журналу Об’єднання Демократичної Української Молоді (ОДУМ) „Молода Україна“ та Лідії Китастої в п’яту річницю упокоєння.

Управа Фундації щиро дякує всім жертводавцям й прохає й далі підтримувати Фундацію своїми пожертвами, щоб вона могла допомагати видавництвам та пресі України, пораненим воякам та їх родинам, що ставлять опір російським терористам на сході України. Минулого місяця Фундація вислала до Злученого Американського Українського Допомогового Комітету (ЗУАДК) 3,500 дол. (з них 2,500 дол. для вояків на фронті, 800 дол. для лікування поранених вояків та 200 дол. для сиріт) тому що ЗУАДК має найкращі контакти, куди прислані гроші передати, щоб вони були використані за призначенням.

Коментарі закриті.