3 лютого, 2017

Готуємося до ХХХІ Конвенції СУА на Фльориді

Комітет ХХХІ Конвенції Союзу Українок Америки.

26-29 травня відбудеться ХХХІ Конвенція Союзу Українок Америки (СУА) в місті Тампа, на Фльориді. Щотри роки конвенції СУА відбуваються в різних містах США, де існують відділи та округи цієї організації. В 2017 році містом конвенції було вибрано Тампу, де діє 124-ий Відділ СУА, який разом з 17-им, 56-им і 137-им Відділами на Фльориді вітатиме делеґаток та гостей конвенції.

Гасло конвенції „Наше членство – наша сила“ передає важливу ролю її членок у виконанні напрямних своєї організації. На конвенцію СУА зберуться делеґатки всіх відділів та представники вільних членів СУА. Вже не буде‚ на жаль‚ засновниць організації‚ але будуть представлені їхні дочки, які приїхали до США зовсім юними‚ або народилися в Америці. Вони є сполучною ланкою з американським світом, а жінки нової четвертої хвилі є сполучною ланкою з Україною.

СУА дбає про збереження української ідентичности і культурної спадщини за кордоном України‚ інформує американське громадянство про українську культуру і правдиву історію‚ допомагає українцям у США і поза їх межами, зокрема у наукових студіях і дослідах української історії і культури‚ підтримує зв’язки з іншими українськими і американськими та міжнародніми науковими та харитативними організаціями, зокрема жіночими‚ підтримує Український Музей в Ню-Йорку‚ бере участь в українському, американському та міжнародньому жіночому русі.

СУА створив фонд „Допомога жертвам української Війни гідности“ та фонд „Допомога сім’ї загиблого воїна“. СУА був активним у створенні відділу жіночих студій при Українському Католицькому Університеті у Львові. Вже 50 років СУА проводить Стипендійну акцію, щоб допомагати здібній українській молоді в різних країнах світу здобути вищу освіту.

26 травня відбудеться зустріч з програмою і несподіванками для делеґаток і гостей. 27 травня виступить оперова співачка Віра Сливоцька, внучка українських еміґрантів‚ яка виступала в різних оперних театрах, та піяніст Ігор Шевців‚ а також і тріо „Сестри Максимович“ з Маямі. 28 травня (день присвячений 50-літтю Стипендійної акції СУА) виступить дует „Ґердан“: Андрій Підківка (сопілка) та Соломія Горохівська (скрипка)

У ділових сесіях братимуть участь представниця СУА в Україні для гуманітарних і суспільних справ д-р Марія Фуртак, депутат Верховної Ради‚ голова Підкомітету з питань забезпечення громадського здоров’я, член команди, яка допомагає СУА у всіх питаннях щодо допомоги жертвам війни в Україні д-р Василь Пазиняк і д-р Олег Романчук, директор Інституту психічного здоров’я та „Простір надії“ (Центр консультування і травмотерапії), де жертви війни отримують безкоштовну допомогу з підтримкою СУА.

Учасники конвенції зможуть насолоджуватися красою океанських пляжів, грати в ґольф та різні види водного спорту‚ відвідати різні культурні центри.

Віра Боднарук, прес-референт конвенції‚ Тампа‚ Фльорида.

Коментарі закриті.