3 листопада, 2016

Готуємось до Конвенції СУА

Конвенційний комітет СУА.

Союз Українок Америки (СУА) проводить свої конвенції щотри роки у різних містах США, де існують відділи СУА. ХХХІ Конвенція відбудеться в День пам’яті 2017 року в Тампі, Фльорида, де діє 124-ий Відділ СУА. На Фльориді діють також відділи СУА – 17-ий у Маямі, 56-ий у Норт-Порті та 136-ий в Нейпелсі. Членки цих відділів увійшли до Конвенційного комітету і активно почали працювати, щоб конвенція була діловою, цікавою та приємною для усіх учасниць та гостей.

Найстарший 17-ий Відділ СУА на Фльориді заснований в Маямі в 1952 році, куди вже від 1949 року почали прибувати українці. Спершу було створено Американський Український Клюб, потім побудовано Українську католицьку церкву, організовано українську танцювальну групу, Товариство сеньйорів та 17-ий Відділ СУА. Також було побудовано Українську православну церкву. Новоприбулі українці з „четвертої хвилі“ доповнили ряди поселенців і духовне та суспільне життя продовжилося.

Щороку Маямі відвідують 15 млн. туристів! Тут є білі пляжі, теплі води океану, тропічні дерева, тематичні парки, звіринець, державний парк первісної природи. Центр мистецтва має балет, оперу, оркестру. Є також багато музеїв.

Маямі, Фльорида

Коментарі закриті.