3 березня, 2017

Говоритимуть українською мовою

Заняття проводить Валерій Маснюк. (Фото: Олександер Костирко)

ЧЕРКАСИ. – 25 лютого в книгарні „Буквиця“ відкрилися курси української мови. Подібні вже проводились у 2015 році для студентів Черкаського національного університету ім. Богдана Хмельницького‚ але тоді вони протримались лише кілька місяців‚ бо викладачам треба було платити.

Ініціятором знову стала директор книгарні Наталія Прокопчук. Цього разу вона залучила викладачів, які навчатимуть людей української мови безкоштовно.

Заняття відбуватимуться два місяці по два рази на тиждень. Проєкт безкоштовний і передбачає 10 двогодинних занять.

Проєкт „Я говорю українською!“ здійснюють „Асоціяція громадських ініціятив“ та „Буквиця“. На першій зустрічі учасники дізналися про увесь процес навчання і познайомилися з викладачами. 28 лютого темою першого заняття стала „Місто. Вулиця“, а знайомив з нею відомий знавець української мови Валерій Маснюк.

Слухачі курсу зможуть вдосконалити наявні знання, позбуватимуться суржика, познайомляться з відповідниками покручів у рідній мові та спілкуватимуться у невимушеній атмосфері за різноманітними темами. За основу проєкту взято посібник Олександра Авраменка „Українська за 20 уроків“.

Коментарі закриті.